Farrow & Ball lanserar The California Collection

Foto: Farrow & Ball

När Farrow & Ball introducerar The California Collection är det också den allra första paletten som tagits fram tillsammans med en extern designer sedan Farrow & Ball grundades 1946. The California Collection är en kurerad färgpalett bestående av åtta solkyssta nyanser skapade av den amerikanska designern Kelly Wearstler. Hela paletten finns nu tillgänglig för både interiörer och exteriörer och kompletterar Farrow & Balls befintliga färgkarta av 132 kurerade färger.

The California Collection är förankrad i Kelly Wearstlers övertygelse om att färger som återfinns i naturen tillför en känsla av lugn och inspiration. Kelly Wearstler inspirerades av ljuset från Stilla havet och det soliga landskapet av Kalifornien, vilket resulterade i en modern, amerikansk tappning av Farrow & Balls långa tradition av att hylla färger som återfinns i olika landskap världen över. Kollektionen består av färgerna Tar, Sand, Palm, Salt, Citrona, Hazy, Stoke och Faded Terracotta, som alla för tankarna till Kaliforniens varma, sobra och rika landskap. 

– Att leva utan färg är som att leva utan kärlek. Det har varit en dröm att samarbeta med Farrow & Ball och att skapa en palett som framhäver de känslor som färg kan väcka. För mig är färg mittpunkten i ett rum och ger kraft att förvandla ett utrymme, oavsett om du målar alla dina väggar eller bara en, säger Kelly Wearstler.

bild
Foto: Farrow & Ball

– Kelly Wearstler har skapat en kollektion som kompletterar Farrow & Balls befintliga palett på ett fantastiskt vis. Vi hoppas att hennes instinktiva tillvägagångssätt för färg och passion för design kommer att inspirera människor världen över till att våga ta in färg i sina hem på ett nytt och spännande sätt, säger Charlotte Cosby, kreativ chef på Farrow & Ball.

bild
Foto: Farrow & Ball

Kelly Wearstlers långa karriär kännetecknas av en stor kärlek till färg och hon har använt Farrow & Ball i sina projekt i över två decennier. De nya färgerna går i linje med företagets hållbarhetsprofil som med en miljövänlig, låg VOC, vattenbaserad bas vackert är förpackad i återvinningsbara färgburkar.

bild
Foto: Farrow & Ball

Tack vare de två väderbeständiga formlerna Exterior Eggshell och Exterior Masonry går det att förvandla även exteriöra trä- och metallytor och väggar med California-kollektionens färger.

bild
Foto: Farrow & Ball

– Med sin mångsidighet och soldränkta palett lämpar sig kollektionen naturligt för utomhusmiljöer. När jag arbetar med naturmaterial utomhus gillar jag att använda jordnära och rustika toner, som Sand eller Salt. Undertonerna i beige kompletterar de rika kromatiska nyanserna som finns i sten och trä eller till och med läder. Palm och Faded Terracotta är också mångsidiga. De kan antingen fungera som komplementära nyanser till en utomhusträdgård eller som avkopplande färger för att fånga ljusstyrkan i ett solrum eller kök, säger Kelly Wearstler, och fortsätter:

– Att arbeta med djärva färger är ett enkelt sätt att lägga till kontrast och lyfta fram specifika egenskaper och detaljer i en utomhusmiljö. Färger som Citrona eller Tar kan verkligen förvandla en ytterdörr till ett budskap utan att överväldiga resten av fasaden. Mörkare färger är ett trevligt sätt att göra ett dramatiskt men förhöjt avtryck på en husfasad. Att helt måla ett hem i Tar kan verkligen ta fastigheten till nya kraftfulla nivåer, och jag tycker alltid att det är roligt att sedan komplettera ytterfärgen med accenter inomhus, som räcken, dörrar eller skåp målade i samma färg.

bild
Foto: Farrow & Ball
bild
Foto: Farrow & Ball

bild