Höjdpunkter under Stockholm Design Week

Utställare: Stockholm Design Week

Stockholms officiella designvecka, Stockholm Design Week, som firar 20 år i år, gör en efterlängtad comeback efter två års frånvaro på grund av pandemin. Under designveckan den 5-11 september sjuder huvudstaden av liv när showrooms öppnas upp för bransch och allmänhet. Fler än 70 företag och designstudios deltar med utställningar och events, som presenteras i Stockholm Design Weeks nya, överskådliga app.

bild
Galleri Gemla
Gemla öppnar sitt nya koncept Galleri Gemla, ett litet permanent galleri precis intill deras vinbar och showroom på Södermalm. Den första utställningen görs i samarbete med Zero + Friends (Carina Seth Andersson, Bo Arenander, Magnus Bärtås m fl) och är kurerad av Anne Klontz. Passa på att provsitta Gemlas nya fåtölj Gemla Open, designad av Samuel Wilkinson.
Adress: Magnus-Ladulåsgatan 8D. Foto: Galleri Gemla

 

bild
Dusty Deco
I en pop up-utställning lanserar Dusty Deco en ny kollektion och ett nytt samarbete med de svenska inredningsarkitekterna Atelier Alba. De relanserar även en soffa designad av den svenska möbelformgivaren Elias Svedberg på 1940-talet.
Adress: Modin Communication, Odengatan 3. Foto: Dusty Deco

 

bild
Hem
Hem lanserar sitt nya samarbete med den koreanska designern Kwangho Lee, samt tre nya limiterade designsamarbeten för Hem X, med Gustav Winsth, Josefin Eklund & Alfred Sahlén, kurerade av Arranging Things.
Adress: Torsgatan 16. Foto: Hem

 

bild
Flokk
Flokk bjuder in till en interaktiv utställning kurerad av designstudion Hunting & Narud på A-House på Östermalm. Fokus ligger på den hållbara stolen HÅG Tion, som är gjord av 75% återvunnet och förnyelsebart material, och man erbjuder workshops och seminarier under hela veckan. 
Adress: A-House, Uggleviksgatan 2A. Foto: Flokk

 

bild
Massproductions
Massproductions lanserar en helt ny kollektion accessoarer för hemmet och kontoret, designad av Chris Martin. The Little Things består av nio mindre föremål inklusive ett vinställ och en vas. Kollektionen lanseras med en installation av arkitekten Paul Vaugoyeau i Massproductions showroom.
Adress: Östgötagatan 29C. Foto: Massproduktions

 

bild
Layered
Layered presenterar sitt nya mattsamarbete med Evelina Kroon. Deras showroom och studio blir under designveckan en plats för konstnärssamtal och kreativa möten inramad av konstverk av Evelina Kroon och Åsa Jungnelius.
Adress: Artillerigatan 12. Foto: Layered

 

bild
Dahl Agenturer
Dahl agenturer visar utställningen The Blue Tapestries av designstudion Folkform, en serie vävda mattor utvecklad i nära samarbete med den belgiska mattillverkaren Louis De Poortere. 
Adress: Östra-Järnvägsgatan 23. Foto: Dahl Agenturer

 

bild
Moving Forward @NK
Stockholm Design Weeks egen utställning Moving Forward är kurerad av de norska stylisterna Kråkvik & D'Orazio och visar upp samtida tendenser inom skandinavisk design. Nyheter från skandinaviska varumärken med småskalig produktion varvas med unika objekt och gediget hantverk. På NK finns även utställningen Cream, som visar experimentell design, och NK Inredning presenterar varumärket Ingridsdotter, med möbler av Jonas Bohlin. Utställningen finns på våning 3 på NK.
Adress: Hamngatan 18-20. Foto: Moving Forward

 

bild
LG Electronics 
När vi pratar om design tänker vi kanske inte först på hemelektronik, men LG, som senaste nio åren blivit branschledare inom OLED-teknik, har nu kommit till Stockholm Design Week för att presentera sin nya linje Lifestyle TV. Med minimalistisk och modern design vill de ifrågasätta TV:ns roll i inredningen, med en TV som alltid är vacker, på eller av. LG är en del av utställningen Moving Forward på NK plan 3. 
Adress: Hamngatan 18-20. Foto: LG Electronics 
bild
Bukowskis
Auktionshuset Bukowskis presenterar utställningen Made in Sweden, som lyfter fram föremål som haft en roll i att forma synen på Sverige. Visningen är öppen 3-9 september och inkluderar föremål som symboliserar Sveriges långa tradition inom design, konst, mode, musik och sport.
Adress: Arsenalgatan 2. Foto: Bukowskis

 

bild
Svenskt Tenn
Svenskt Tenn presenterar ett samarbete med en av Frankrikes mest kända arkitekter och inredningsarkitekter, India Mahdavi. Med sin vision om färg och hur den påverkar oss har India skapat en utställning som visar upp hennes egen design samt från Svenskt Tenn och Josef Frank.

Adress: Strandvägen 5. Foto: Svenskt Tenn

 

bild
Occhio
Tyska belysningföretaget Occhio presenterar utställningen Horizons med de senaste nyheterna: en utökning av Mito armaturserie med Taglio bordslampa och Gioia golv- och bordslampor. Missa inte Occhios aperitivo, varje dag kl 16:00.
Adress: Grev-Turegatan 19. Foto: Occhio

 

bild
Offecct
Offect presenterar sitt nya samarbete med formgivaren Ronja Reubers. Hon arbetar med cirkulär formgivning och i sin nya pall för Offecct har hon haft som mål att använda så lite material som möjligt. 
Adress: A-House, Uggleviksgatan 2A. Foto: Offecct

 

bild
Montana 
Danska Montana visar sin senaste kollektion: en barnkollektion bestående av Kevi skrivbordsstol, Monterey bord och Mini Play boxes. Skrivbordsstolen, som finns i fyra färger, är en kopia av originalstolen som designades av Jørgen Rasmussen 1958. Montana presenterar även sin nya badrumskollektion.
Adress: Sibyllegatan 21. Foto: Montana

 

bild
Wästberg
Missa inte Wästbergs installation i samarbete med Claesson Koivisto Rune i en pop up-utställning på Östermalm. Installationen visar nyheten w221 Medium Pendant, designad av Claesson Koivisto Rune, som är den första av många nyheter som lanseras under hösten
Adress: Linnégatan 4. Foto: Wästberg