Finalisterna till Cervera Hantverksstipendium 2022 utsedda

Foto: Cervera

I våras utlyste Cervera årets upplaga av sitt hantverksstipendium, som instiftades i fjol. Nu är de fem finalisterna till Cervera Hantverksstipendium 2022 utsedda, där årets tema är glas. Vinnaren utses av en jury den 6 oktober under Stockholm Craft Week och erhåller ett stipendium på 25.000 kr.

bild
Foto: Cervera

- Det är både roligt och viktigt att vi på Cervera fortsätter stötta lokala konsthantverkare, och hjälper dem att nå ut brett i hela Sverige. Temat för i år är glas – ett hantverk som är svårt att bemästra och som allt förre i Sverige ägnar sig år. Därför är det extra roligt att vi den här gången sökt efter just glaskonstnärer. Cervera har dessutom en lång tradition av att sälja glas och konstglas. Vi ser också just nu att konstglas fått sig ett uppsving på trendkartan, att vi då kan erbjuda våra kunder en samling av unika glasobjekt känns väldigt spännande, säger Erika Dalle, Marknadschef, Cervera.

Vinnaren av Cervera Hantverksstipendium 2022 utses av en namnkunnig jury och presenteras i samband med Stockholm Craft Week torsdagen den 6 oktober. Vinnaren erhåller hanverksstipendiet på 25.000 kronor. Juryn består av; Lena Bergström, formgivare, Markus Emilsson, glaskonstnär, Karin Sköldberg, grundare av Trendgruppen PR och Erika Dalle, marknadschef Cervera.