Årets kulör 2023 är Wild Wonder

“Buzz Colours” Foto: Nordsjö

Wild Wonder – en nyans inspirerad av de varma tonerna av skördade grödor. Dess mjuka glöd ger oss en direkt koppling till naturen och skapar en känsla av energi och positivitet.

Nordsjös egna kulörexperter och ett team av internationella designproffs har noga analyserat olika globala samhällstrender och utifrån resultatet sammanställt trendrapporten ColourFutures 2023. När människor söker efter stöd, sammanhang, inspiration och balans i dagens värld, vänder de sig till naturens underverk för att hitta det. Vi förundras av naturens magi, något som sammanfattas av årets tema – seeds of wonder.

"Wild Wonder talar till oss på ett språk som vi instinktivt förstår", säger Ann-Charlotte Linde, Kulörchef på Nordsjö. ”Naturen är det som inspirerar oss och får oss att må bättre i våra liv och i våra hem. Det är därför hela vår kulörpalett för 2023 är inspirerad av naturens rytmer.

bild
Årets kulör 2023 är Wild Wonder. Foto: Nordsjö

Fyra kulörpaletter har tagits fram tillsammans med Årets kulör Wild Wonder:

“Lush Colours” - som är inspirerad av växtfyllda trädgårdar, skogar och skogsmarker ger oss direktkoppling till naturen. Grönt, brunt och lila ger tillsammans med Wild Wonder en naturligt rofylld och hoppfull palett.

bild
“Lush Colours” Foto: Nordsjö

“Buzz Colours” - dessa "ängsnyanser" är inspirerade av den livliga biologiska mångfalden i ett fält fullt av gräs och ängsblommor. Den optimistiska paletten i gult, rosa och ockra tillför glädje och harmoni och hyllar styrkan i att arbeta tillsammans.

bild
“Buzz Colours” Foto: Nordsjö

“Raw Colours” - symboliserar naturens råmaterial – kraftfulla och berikande utan att ta överhand. Kulörer från torkat gräs, svamp och trä – Raw-paletten ger en varm och fyllig, naturlig look.

bild
“Raw Colours” Foto: Nordsjö

“Flow Colours” - med inspiration av tidvatten, vågor och jordens naturliga rytm, hjälper Flow-paletten oss att skapa en känsla av kontinuitet och balans. Vatten, snäckor, sand och sten – kulörer från havet och stranden ger oss lugn och närhet till naturen.

bild
“Flow Colours” Foto: Nordsjö

 

Dessa fyra paletter underlättar kulörvalet för konsumenter som vill göra sina hem och närmiljöer personliga, tidlösa och samtidigt aktuella.