LIV - ett bord med karaktär designat av Ola Giertz 2022

LIV - ett bord med karaktär. Foto: Blå station

Ett ansikte? En intrikat balansakt? LIV påminner om abstrakt minimalistisk konst och samtidigt också om mimetisk design. Och så är LIV förstås även ett bord. Kompositionen består av en cylinder för stabilitet, en rektangel med avrundat hörn som bygger höjd och en cirkel till bordskiva. Ola Giertz sätter ihop till synes enkla formelement till en grafiskt exakt profil. Låt LIV göra sällskap med en soffa, tjänstgöra som sideboard eller stå i egen majestät. LIV ger liv åt vilken miljö som helst med en design som går utöver det rent funktionella. Välj mellan ek och ask, eller en betsad variant.

 

bild
Foto: Blå station

- Jag lekte med olika geometriska former och landade i en cylinder som fot, en rektangel som fått ett hörn avrundat i en båge och så en skiva högst upp, berättar Ola Giertz. Det är litet av ett pussel där varje del spelar sin särskilda roll.
 
Ola Giertz startade sin designstudio kort efter sin examen från Carl Malmstensskolans möbeldesignprogram år 2010. Han har skapat belysning, möbler och inte minst badrumsaccessoarer under ett drygt decennium. I sin designfilosofi kombinerar han lekfullhet med poetisk enkelhet.