Fritz Hansen presenterar Oneline

Online. Foto: Fritz Hansen

Ett samarbete mellan Fritz Hansen och den danske konstnären Kasper Friis Kjeldgaard har resulterat i Oneline – en minimalistisk och samtidigt mycket detaljrik LED-armatur. Oneline är Kjeldgaards första projekt inom produktdesign och uppvisar tydliga referenser till Poul Kjærholms verk: rena former skapade med kompromisslös hantverksskicklighet i vackra naturmaterial.

”Förutom att vara ett minimalistiskt designföremål är Oneline resultatet av ett fortlöpande tematiskt utforskande av vikt, friktion och rotation. Resultatet är en funktionell vardagsbelysning”, så beskriver Kjeldgaard själv sin design.

bild
Belysningen, som hänger i silverfärgade vajrar, ger miljöer en A LINE OF LIGHT elegant ljussättning. Designen erbjuds i rostfritt stål, borstad mässing, stål med svart PVD-beläggning och polerad mässing. Foto: Fritz Hansen

 

bild
De dimbara LED-lamporna har en lång livslängd och ger både dämpad belysning och arbetsljus via olika inställningar. Tack vare att Oneline kan roteras i 360° kan ljuset också riktas åt många olika håll. Oavsett om Oneline lyser upp en bokhylla, köksbänk, hall eller ett hemmakontor kännetecknas belysningen av lika delar elegans som lätthet. Foto: Fritz Hansen

“Det är alltid svårast att skapa något som verkar enkelt. Jag är mycket nöjd med hur Oneline sammankopplar med Fritz Hansens DNA och inkluderar mitt eget formspråk och arbete i allmänhet. Balans, enkelhet och vikt alltid har utgjort en viktig del i mitt arbete och det gäller även för Oneline.” tillägger Kjeldgaard. Finns i butik september 2022.

bild

bild
Kasper Friis Kjeldgaard. Foto: Fritz Hansen