Massproductions presenterar vinstället Silo

Vinstället silo. Foto: Massproductions

Massproductions presenterar Silo, vinstället som hämtar sitt namn från behållare och den grekiska vingudens vän Silenus. Stället som har en typologi hämtad från klassiska vinkällare, kan förvara 4 flaskor per enhet och staplas upp till tre enheter hög.

Med en idé om en fortlöpande loop formgav Chris Martin vinstället i en obruten linje av trä, där flaskorna vilar stadigt i urfrästa fack. Silo håller sina flaskor säkert och i horisontellt läge. Flaskorna har en 3,87 gradig lutning för att hålla vinet i ständig kontakt med korken, något som stoppar korken från att torka ut och förstöra vinet.

bild
Massproductions släpper även fyra unika versioner av vinstället Silo tillsammans med butiken Esteriör. Silo har här lackats i fyra färger inspirerade av nyanser hämtade ur Le Corbusier berömda sommarstuga i södra Frankrike. Foto: Foto: Massproductions

- Silo är ett funktionellt och logiskt vinställ. Men något distraherade mig, det var nästan för logiskt. Det kändes som man borde kunna lyfta upp stället. Det nästan ropade efter handtag, även om det egentligen är en onödig funktion. Jag insåg snabbt att vi redan hade handtagsformen i de spår som flaskorna vilade på. Därefter var mitt jobb klart. Handtagen är en subtil detalj samtidigt som det adderade en charm till vinstället, säger Chris Martin, medgrundare och designchef på Massproductions.

bild
Foto: Massproductions