Johansons presenterar höstens nyheter

Dice. Foto: Johanson

Johansons presenterar åter ett fint samarbete med tyska Böttcher & Kayser. Tidigare lanseringar med serier som BAIL och SHIMA har varit framgångsrika och uppskattade av såväl arkitekter som inredare. Nu välkomnas MILO och DICE.

MILO
Design: Böttcher / Kayser

Foto
Foto: Johannson

Med sin omslutande och smidiga form är MILO en tidlös fåtölj och fotpall som blir ett diskret blickfång i varje rum. Fåtöljen finns i tre olika modeller med tillhörande fotpall. Designen kännetecknas av flytande och tydliga linjer, definierade mjuka konturer, ett sittskal med ikonisk form och en välkoordinerad ryggkurva som ger möbeln en tydlig och modern karaktär.
 
”MILO kan iscensättas på en mängd olika sätt och anpassas till olika rumssituationer och användningsscenarier. De kan användas som en möbel för återhämtning och eftertanke – eller som en kommunikativ grupp av fåtöljer i öppna kontorslandskap, hotellobbyn eller lounger”, säger Böttcher & Kayser.

DICE
Design: Böttcher / Kayser

Foto
Foto: Johannson

DICE är en hybridmöbel som kombinerar två funktioner på ett lekfullt sätt – pall eller mindre bord. En kubform med rundade hörn skapar en mjuk känsla och produktens multifunktion gör den flexibel. Med en vadderad sida och en hård yta av viktbesparande perforerad plåt, har såväl ett bord som pall skapats. För att växla mellan de olika funktionerna kan DICE helt enkelt roteras och rullas om och om igen. Denna egenskap understryker DICEs lekfulla karaktär och gör den mångsidig.

”Vi ser DICE i stora eller små grupper – som pall och bord om vartannat - inom utbildningssektorn, på bibliotek eller skolor, på caféer och lounger, men också till exempel i funktionella mellanzoner på stora kontor - DICE är alltid redo för sina användare”, säger Böttcher & Kayser.