Ett samarbete utan konkurrens om väggytan

Foto: Boråstapeter

Två företag med olika marknader men med samma vision, att skapa trivsamma miljöer. Boråstapeter inspirerar människor att skapa mer ombonade och personliga hem med svensktillverkade tapeter som håller över tid. Götessons arbetar för att skapa en ergonomisk, bekväm och snygg inredning till kontor, hotell, skolor och andra offentliga miljöer. Den gemensamma nämnaren ”inredning” ligger till grund för ett spännande samarbete som lanserades under 2022.

Ett växande segment hos Götessons är ljudabsorbenter och akustikprodukter, vilket till stor del beror på det öppna kontorslandskapets utbredning på företag runt om i världen. Med öppna ytor finns ett stort behov av avskärmare, rum-i-rummet, växter eller andra typer av absorbenter som skapar en harmonisk ljudmiljö. Ljudabsorberande tavlor är ett effektivt sätt att dämpa ljudnivån samtidigt som det bidrar till en lekfull och snygg inredningsdetalj. Tillsammans med Boråstapeter har Götessons valt ut nio favoritmönster som nu går att få som printade ljudabsorbenter.

- Tavlorna kan med fördel placeras på en tapet med samma motiv eller mot en neutral bakgrund. Det blir olika effekter men båda varianterna skapar stilsäkra rum säger Kristin Gullberg, affärsutvecklare på Boråstapeter.

Tapetmönstret trycks på en duk som lamineras på det ljudabsorberande kärnmaterialet EcoSUND. EcoSUND är tillverkad i 100 % polyesterfiber (PET), varav 50 % är återvunna PET-flaskor. Produkten har lång livslängd och kan återanvändas om och om igen. Absorbentens uppbyggnad gör att fibrerna både är fukttåliga och kan därmed inte mögla, och släpper inte heller ifrån sig damm eller annat som ger upphov till allergier.

- Vi är väldigt glada över samarbetet med Boråstapeter säger Jessica Carlstein, marknadschef på Götessons. Vi har en fantastisk akustikprodukt och Boråstapeter är experter på att pryda våra väggar med snygga motiv, fortsätter hon.

Oavsett om det är i hemmet, på kontoret eller andra offentliga platser speglas vårt välmående av den miljön vi befinner oss i. Med god akustik i ett vackert rum ökar möjligheten till god trivsel. Det sitter i väggarna, eller som i detta fall, på väggarna.