Stockholm Furniture Fair är tillbaka!

Bild: Stockholm Furniture Fair

Designåret 2023 kickstartar med en sjudande mässa och designvecka i Stockholm som väntas få 30 000 besökare från hela världen! Stockholm Furniture Fair står som stolt värd för över 400 utställare på mässan, däribland internationella möbelföretag som Hem, Artek, Kinnarps, Norrman Copenhagen och Moroso. Stockholm Design Week, som pågår 6–12 februari, erbjuder ett ovanligt starkt program för både bransch och allmänhet.

Nu börjar nedräkningen till Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week 2023 en milstolpe som startar året för den skandinaviska designindustrin. Bland de 400 utställarna på mässan finns skandinaviska varumärken som Hem, Artek, Kinnarps och Lammhults sida vid sida med internationella toppnamn som Moroso. På drygt 25 000 kvadratmeter samlas utställare från 31 länder och det väntas drygt 30 000 branschbesökare från hela världen.

Stockholm Furniture Fair ökar även antalet arrangerade resor och bjuder in både internationella journalister och inköpare, med målsättning att stärka möbelindustrin. För att ytterligare öka attraktionen för utställare och besökare, efter två års frånvaro på grund av pandemin, initierar mässan flera nyheter 2023.

bild
Bild: Stockholm Furniture Fair

Nyheter på mässan

Utställningen The Gallery Edition, gestaltad av stylisten Sophia Bratt, erbjuder företag som ställer ut i staden under Stockholm Design Week att medverka på mässan med en produkt, med syfte att stärka synergierna mellan mässan och designveckan i staden.

The Nude Edition är ett nytt mässkoncept med fokus på hållbarhet och enkelhet i kombination med hög designnivå. Här presenteras produktnyheter på ett redovisande sätt och i mindre, enhetliga montrar, tillverkade i återvunnet material, som efter användning returneras och återvinns igen.

Årets Guest of Honour är designgruppen Front, som presenterar en stor inspirationsutställning i mässans entréhall. Front är den första svenska designstudion att utses till Guest of Honour på Stockholm Furniture Fair.

Både Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week satsar på specialinbjudna internationella talare samt på flertalet gästutställningar. Mässan satsar fortsatt på internationella plattformen Greenhouse med design av unga formgivare som får möta branschen. En annan stor nyhet är utställningen i Älvsjö gård, en byggnad intill mässan, som blir en kreativ plattform för experimentell och limiterad design.

bild
Bild: Stockholm Furniture Fair

”Mässan är oslagbar som effektiv affärs- och mötesplats! Här samlas bransch, inköpare och utställare från hela världen på en och samma plats. Vi märker ett extra stort behov från designbranschen efter flera års uppehåll på grund av pandemin, och ser därför extra mycket fram emot att samlas igen och se och inspireras av designvärldens nyheter. Det går inte att komma ifrån att möbeldesign bör upplevas. Vi vill provsitta soffor och få den taktila och visuella upplevelsen av möbler och designföremål,” säger Hanna Nova Beatrice, Project Area Manager Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week.

Som världens största mötesplats för skandinavisk design erbjuds en kombination av mässa och designvecka som är attraktiv för både besökare och utställare. En gratis app, som listar alla aktiviteter under Stockholm Design Week, är besökarna sätt att hitta alla utställningar och aktiviteter som äger rum på stan under veckan, samt ett sätt för företagen att nå ut till deras målgrupp som inredningsarkitekter, arkitekter, designers, inredare, inköpare osv – svenska och internationella.

bild
 Älvsjö Gård. Bild: Stockholm Furniture Fair