Foscarini presenterar stämningsskapande favorit

Foto: Foscarini

Lagom till att mörkret sänkt sig över vår del av världen presenterar de italienska belysningsmästarna Foscarini nya medlemmar i de hyllade lampkollektionerna Aplomb och Gregg.

Den första lampan i Aplomb-kollektionen, designad av Lucidi Pevere, lanserades 2010 och blev genast en av Foscarinis mest älskade samtida lampor. Genom åren har Aplomb-familjen vuxit med flera nya versioner och storlekar. Nu omtolkar Foscarini Aplomb genom en ny färg: antracitgrå, en neutral ton och en "icke-färg" som framhäver Aplombs speciella karaktär.

bild
Den nya antracitgrå versionen har en neutral, men ändå charmigt raffinerad ton som särskiljer sig från den cementgråa nyansen i klassiska Aplomb. Antracitversionen har också en aluminiumhals i en matchande nyans mellan lampans cementkropp och kabeln, i stället för den svarta eller vita hals som de befintliga Aplomb-lamporna har. Foto: Foscarini

Vid en första anblick slås betraktaren av Aplombs varma elegans, svävande lätthet och rena former – men det verkligt iögonfallande är att designen bär en känsla av att ha möjliggjort något närmast omöjligt.

bild
Foto: Foscarini

Aplomb är tillverkad av en specialutvecklad flytande cementblandning som hälls i en form – vilket låter Foscarini förvandla ett hårt, grovt och svårarbetat material till en lampa med minimal tjocklek och en behagligt taktil yta, framställd genom en hantverksbaserad process av italienska experter inom cementbearbetning.

bild
Aplomb finns i tre storlekar och lampans proportioner gör att den passar lika bra som solitär över ett bord som i grupp för att belysa en större yta. Foto: Foscarini