Aritco lanserar en ny hiss för mindre hem

Foto: Aritco

Det svenska prisbelönta hissföretaget Aritco har avslöjat sin minsta och mest kompakta hemhiss hittills, Aritco HomeLift Compact. Designad med utrymmeseffektivitet i åtanke, tar den upp så lite som en kvadratmeter, vilket gör den kompatibel med även de allra minsta husen där utrymmet är begränsat. 

Aritco HomeLift Compact är snabb och enkel att installera eftersom den kommer i färdigskurna delar, och dess hisschakt kan sträcka sig över upp till sex våningar. Den har kapacitet för två personer och den är energieffektiv då den använder ungefär samma mängd ström som en vanlig tvättmaskin eller diskmaskin årligen. 

Varje hem förtjänar den bekvämlighet och tillgänglighet som en hemhiss erbjuder, men många har inte tillräckligt med utrymme för en", säger David Schill, marknadschef på Aritco.

“Lösningen är den nya Aritco HomeLift Compact, vår mest utrymmeseffektiva hiss hittills. Dess skandinaviska design, anpassningsbara funktioner och digitala anslutningsmöjligheter säkerställer att det inte finns några kompromisser, trots sin kompakta storlek.” 

Skapa din egen skräddarsydda hiss 

Hissen är helt anpassningsbar så att du enkelt kan forma den efter din smak och heminredning. DesignWall, signaturen hos Aritcos hemhissar, har åtta olika mönster att välja mellan framtagna av etablerade skandinaviska designers och det finns dessutom ett spegelalternativ. Akustiska svarta filtpaneler, gjorda av återvunna flaskor, kantar hisschaktet bakom DesignWall för att säkerställa en tyst resa genom ditt hem. 

De sömlösa dubbeldörrarna i glas kan monteras på framsidan eller på vardera sidan av hissen, beroende på rummets planering. Om du behöver komma åt rum på olika våningar från olika håll kan dörrar installeras på tre sidor av hissen. Till exempel kan du gå in i hissen framifrån i ditt vardagsrum, men gå in i ditt sovrum på första våningen genom en annan uppsättning dörrar från vänster sida. 

De dubbla glasdörrarna är väldigt eleganta, men det finns även möjlighet till en svängdörr med handtag i tre neutrala färger – vit, svart och aluminiumgrå. Hissens glasdörrar och väggar kan utgöras av klart eller tonat glas och det finns ett utbud av vinylgolv i åtta olika utformningar. 

Ramen och hisschaktet på Aritco HomeLift Compact finns i tre standardfärger – Traffic White, Jet Black och Antracit Grey. Det finns även över 200 olika RAL-färger att välja mellan till en liten extra avgift. 

Aritco erbjuder den senaste tekniken för att designa sin egen skräddarsydda Aritco HomeLift Compact. Dess online LiftGuide låter dig skapa en anpassad design och med hjälp av Augmented Reality kan du förutse hur hissen kommer se ut på plats, när den är installerad i ditt hus.

bild
Skyline DesignWall av designern Erik Undéhn, en av åtta mönster som erbjuds. Akustiska filtpaneler kantar baksidan av hisschaktet. Foto: Aritco

Säkert och hållbart 

Den senaste smarta hemtekniken säkerställer att Aritco HomeLift Compact är en av de säkraste hissarna på marknaden. Artico SmartLift-appen visar dig var i ditt hem hissen är stationerad och varnar dig när den behöver service. SmartSafety-systemet förhindrar alla typer av olyckor medan säkerhetskanter runt hissens plattform förhindrar att något – eller någon – fastnar. 

Articos innovativa "skruv- och muttersystem" inkluderar en självlåsande funktion som gör att hissen aldrig kommer att falla ner. Om det mot att sannolikhet skulle uppstå ett nödfall, har hissen en larmknapp med reservbatterier om det skulle uppstå ett strömavbrott. 

Hållbarhet är ett av Aritcos kännetecken. 95 % av alla komponenter i Aritco HomeLift Compact är återvinningsbara och en Magnelis-beläggning appliceras på stålramen för att förhindra att den rostar, vilket förlänger dess livslängd. Aritco HomeLift Compact är också mycket energieffektiv – den förbrukar mindre energi per år än en diskmaskin eller tvättmaskin, även när den används upp till fem gånger om dagen.