Stockholm Furniture Fair - Nedräkningen har börjat

Foto: Stockholmsmässan

Stockholm Furniture Fair kickstartar designåret 2023 med en sjudande mässa som väntas få 30 000 besökare från hela världen och Stockholm Design Week som erbjuder ett ovanligt starkt program för både bransch och allmänhet. På Stockholm Furniture Fair medverkar över 400 utställare, däribland möbelföretag som Hem, Artek, Kinnarps, Norrman Copenhagen och Moroso. Mässan pågår 7-11 februari och Stockholm Design Week 6-12 februari.

Stockholm Furniture Fair är tillbaka med besked - en milstolpe som kickstartar året för den skandinaviska designindustrin. På drygt 25 000 kvadratmeter samlas utställare från 31 länder och det väntas drygt 30 000 branschbesökare från hela världen. Under 2023 ökar Stockholm Furniture Fair dessutom antalet arrangerade resor för både internationella journalister och inköpare, med målsättning att stärka möbelindustrin.

Nyheter på mässan
Utställningen The Gallery Edition, gestaltad av stylisten Sophia Bratt, erbjuder företag som ställer ut i staden under Stockholm Design Week att medverka på mässan med en produkt, med syfte att stärka synergierna mellan mässan och designveckan i staden.

The Nude Edition är ett nytt mässkoncept med fokus på hållbarhet och enkelhet i kombination med hög designnivå. Här är monterbyggnationen nedskalad som ett steg i omställning mot ett mer hållbart sätt att ställa ut.

Årets Guest of Honour är designgruppen Front, som presenterar en stor inspirationsutställning i mässans entréhall. Front är den första svenska designstudion att utses till Guest of Honour på Stockholm Furniture Fair.

Både Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week satsar på specialinbjudna internationella talare samt på flertalet gästutställningar. Mässan satsar fortsatt på internationella plattformen Greenhouse med design av unga formgivare som får möta branschen.

En annan stor nyhet är utställningen i Älvsjö gård, en byggnad intill mässan, som blir en kreativ plattform för experimentell och limiterad design.

– Mässan är oslagbar som effektiv affärs- och mötesplats och vi märker att det finns ett väldigt stort intresse för att ställa ut och besöka mässan igen i februari. I Stockholm har vi både en stark mässa och en levande designvecka, och det är verkligen en oslagbar kombination. Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week är världens största plattform för skandinavisk design. Vi värnar om det, säger Hanna Nova Beatrice, Project Area Manager Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week.

Som världens största mötesplats för skandinavisk design erbjuds en kombination av mässa och designvecka som är attraktiv för både besökare och utställare. En gratis app, som listar alla aktiviteter under Stockholm Design Week, är besökarnas sätt att hitta alla utställningar och aktiviteter som äger rum på stan under veckan, samt ett sätt för företagen att nå ut till deras målgrupp som inredningsarkitekter, arkitekter, designers, inredare, inköpare osv – svenska och internationella.