MATTING utser Kurt Tingdal till ny styrelseordförande

Kurt Tingdal. Foto: Matting

MATTING utvecklar interiörer med fokus på välbefinnande, design och hållbarhet för både arbetsplatsen och skolan gentemot mot arkitekter, föreskrivare och inredare. Företaget erbjuder även tillgängliga entrélösningar för publika rum. Med Kurts gedigna kompetens inom möbelbranschen, sin affärskunskap och erfarenhet av internationell försäljning vill MATTING förstärka sin marknadsetablering och ta nästa steg.

 – Redan vid första mötet med ledningsgruppen fann jag att Matting har en riktigt stark framåtanda som triggade mig. Strukturen är byggd och mycket fungerar väldigt väl men varumärket förtjänar en ökad försäljning när det finns en så bra kvalitet i botten. Jag kände att här vill jag vara med och bidra till nästa steg, förklarar Kurt Tingdal.

Matting har under snart 50 års tid varit en stark aktör på den svenska marknaden. Under de senaste 10 åren har bolaget även byggt upp verksamhet i Danmark och haft en ökad försäljning i Finland och Norge.

 – Jag är mycket glad att vi har rekryterat Kurt Tingdal som styrelseordförande. Kurt kommer att spela en mycket viktig roll för Mattings utveckling, framför allt när det gäller vår satsning på affärsområdet Matting Interior, Med Kurts långa erfarenhet och kunskap från interiörsidan kommer Matting Interior ges bästa förutsättningar till att växa både i Sverige och på export. Jag ser verkligen fram emot ett utvecklande och inspirerande samarbete, säger Camilla Elvljung, vd Matting

Nästa steg - expansion

Gemensamt ser ledning och styrelse en positiv resa framåt. Fokus ligger nu på att förstärka närvaron och varumärket MATTING genom ökad konceptutveckling och expansion.

 – Mattings nästa steg som jag ser det är att jobba vidare med den lyckosamma affärsmodellen man utvecklat. Omvärldens krav i kombination med koncept och produkt behöver utvecklas ständigt och här ser jag att vi kan göra mycket tillsammans och inte minst kan jag bidra med min långa erfarenhet från kundfokus och sälj. I det ser jag också att vi ska göra oss förberedda för en expansion på nya marknader, menar Kurt Tingdal.

Två av de saker Kurt själv brinner lite extra för är ledarskap och hållbarhet.

 – Jag gillar förändringar som utvecklar människorna som jobbar där och därigenom också bolaget. Mitt första steg nu är att lära känna bolaget ännu närmare, dess själ och människor. Jag är nu ”prao” i bolaget under några tillfällen för att lära mig vad som driver bolaget framåt. Därefter kommer jag att bidra till att utveckla strategierna, avslutar han.