Måla om hemma? - Bra att veta innan du anlitar en målare

pexels

Att måla om hemma är ett stort projekt. Det tar mycket tid och kräver en del planering. Men det är också ett roligt projekt att göra då de verkligen förändrar ditt hem. Innan du börjar måla om är det bra att veta vad du vill uppnå med färgerna. Vill du ha ett lugnare hem? Eller kanske mer energi? Fundera på vilka färger som passar just ditt hem och dina behov.

Så här väljer du rätt målare för jobbet

När du väljer målare är det viktigt att titta på deras portfolio och se till att de har gjort ett bra jobb på liknande projekt som det du vill ha gjort. Du bör också fråga om referenser från tidigare kunder så att du vet att de verkligen är nöjda med resultatet. Många målare har olika stilar, så det är också en bra idé att titta på deras hemsida eller blogg för att se om deras stil passar din smak. Ytterligare en sak som man inte får glömma bort är att alltid utgå ifrån vart du bor någonstans tex Stockholm. Att anlita en målare i Stockholm kan kännas som en djungel men om du utgår ifrån dessa tankar kommer du säkerligen hitta en som passar just dig.

Är det värt pengarna att anlita en målare?

En målare är ofta en mycket bra investering. De flesta människor som anlitar en målare är mycket nöjda med resultatet. Många gånger kan det vara svårt att få ett bra resultat på egen hand, och därför är det viktigt att man lägger ner lite extra pengar för att få hjälp av en professionell. En målare kommer att se till att allt blir perfekt, så att du slipper störa dig på någon onödig detalj.

9 frågor att ställa till din målare innan du anlitar dem

1. Hur länge har du jobbat som målare?
2. Har du någon erfarenhet av att måla hus?
3. Vilka färger är du bekant med?
4. Hur mycket kostar det per timme?
5. Kan du ge mig ett exempel på ett jobb du har gjort?
6. Hur länge tar det dig att måla en vägg?
7. Kan du använda en sprayfärg?
8. Vad händer om jag inte är nöjd med resultatet?
9. Har du några referenser jag kan kontakta?

Det finns många fördelar med att måla om hemma. Det kan bland annat hjälpa till att skapa en mer trivsam och inbjudande atmosfär i hemmet, samtidigt som det är ett bra sätt att friska upp inredningen. Vill du anlita en professionell målare för jobbet? Här är lite tips på vad du bör tänka på!