Fyra nya kulörpaletter presenteras av Nordsjö

Foto: Nordsjö

Nordsjös egna kulörexperter och ett team av internationella designproffs har noga analyserat olika globala samhällstrender och utifrån resultatet sammanställt trendrapporten ColourFutures 2023. I denna rapport presenteras Årets Kulör Wild Wonder samt de fyra paletterna, Buzz, Raw, Lush och Flow som är framtagna för att komplettera denna. 

Paletterna är framtagna för att lyfta varandra och kan med fördel användas tillsammans för att skapa intressanta färgblock. Varje palett kopplar an till det övergripande temat naturen med båda starka och dämpade nyanser..  

bild
Foto: Nordsjö 

Buzz Colours
De livfulla nyanserna i denna palett är inspirerade av mångfalden i ett fält fullt av gräs och ängsblommor. Färgerna skapar ett energiskt uttryck och en miljö som känns lekfull och väcker glädje. Mixa och matcha färgerna som går i gult, rosa och ockra för harmoniska och starka färglager.

bild
Foto: Nordsjö 

 Raw Colours
Varma nyanser som symboliserar naturens råmaterial – kraftfulla och berikande utan att ta över. Kulörerna inspirerade av tonerna av torkat gräs, svamp och trä ger Raw-paletten en varm, fyllig och naturlig look.

bild
Foto: Nordsjö 

Lush Colours
Lugnande toner som är inspirerade av de bevuxna skogarna som ger en stark koppling till naturen. Grönt, brunt och lila skapar tillsammans med Wild Wonder en naturligt rofylld, bekväm och hoppfull palett.

bild
Foto: Nordsjö 

Flow Colours
Paletten tillför balans med sina mjuka flytande toner. Inspirerad av tidvatten, vågor och jordens naturliga rytm, hjälper Flow-paletten till att skapa en känsla av kontinuitet och balans. Vatten, snäckor, sand och sten – kulörer från havet och stranden ger oss lugn och närhet till naturen.