Troldtekt – nominerades till Sveriges snyggaste kontor

Kontoret påminner om en korsning av en ombonad hemarbetsplats och ett mysigt och inbjudande showroom.

En av nomineringarna till utmärkelsen Sveriges snyggaste kontor 2022 var Troldtekt, som utvecklar akustiklösningar för fastigheter. På deras kombinerade kontor och showroom i Malmö kan arkitekter och byggherrar dels ta en titt på olika akustiklösningar, dels njuta av en stilfull och behaglig miljö.

AV: ANNIKA WIHLBORG | ILLUSTRATION: JKAB ARKITEKTER

 

På kontoret finns Troldtekts prisbelönta serier med designlösningar monterade på såväl väggar som tak. Tanken med det nya kontoret var att Troldtekts kunder ska kunna upptäcka olika akustiklösningar som kombinerar en god arbetsmiljö med god design i en genuin kontorsmiljö.

bild
Kontoret präglas av enkla material valda med omsorg, där varje rum har sin egen stämning präglat av höstens varma färgskala.

Från nedgånget nittiotalskontor till modern oas

Troldtekt tog hjälp av JKAB Arkitekter när de skapade sitt kontor, som påminner om en korsning av en ombonad hemarbetsplats och ett mysigt och inbjudande showroom. JKAB har lyckats med konststycket att omvandla ett nedgånget nittiotalskontor till en modern och avskalad oas. Kontoret präglas av enkla material valda med omsorg, där varje rum har sin egen stämning präglat av höstens varma färgskala.

bild
På kontorets visas Troldtekts akustiklösningar upp.

bild