Läcker lägenhet i Milano inredd av Studio Marco Piva

Vardagsrummet är en balans mellan elegans och lätthet. Foto: Andrea Martiradonna

I den högsta bostadsbyggnaden i Italien, Torre Solaria fick Studio Marco Piva i uppdrag att utforma interiören i en lägenhet för kund som letade efter en bostad för sina vistelseperioder i Milano.

bild
Utsikten från våningen i Milano är storslagen. Foto: Andrea Martiradonna

AV ANETTE WENNBERG

Ljusa ådror, mjuka färger och raffinerade kontraster blandas med de utvalda möblerna från kända italienska företag. Konstverken som ägs av kunden har integrerats i designen och många specialdesignade element gör miljön unik.

bild
Utsikten från lägenheten i Milano är storslagen. Foto: Andrea Martiradonna

Den ursprungliga layouten i våningen modifierades för att möta både det estetiska och övriga behoven.

bild
Konst har integrerats i inredningen enligt beställarens önskemål Foto: Andrea Martiradonna

Väggarna revs där det var möjligt och skapade stora ytor som möjliggjorde ett ljusare och mer flytande utseende av miljön, ett dynamiskt utrymme i  anslutning till utsidan, med dedikerade funktioner för en samtida affärsman.

bild
Det  japanska badrummet, har utformats för att blanda tradition och modernitet, och kombinerar behoven hos en affärsman med hans mest intima sfär: ett dedikerat hem, med en exakt identitet, där att känna igen dig vid varje vistelse i Milano. Foto: Andrea Martiradonna
bild
Badrummet. Foto: Andrea Martiradonna

Efterfrågan var en starkt högkvalitativ plats, med ren elegans, och en ”on touch”- effekt utifrån texturerna, där detaljerna och rytmen mellan golv- och väggmaterial följer varandra.

bild
Köket.  Foto: Andrea Martiradonna

Konstverk som ägs av kunden har integrerats i designen. En delikat lyx uttrycks genom detaljerna, – en minimal stil som förstärker det väsentliga i designen och balanserar mellan elegans och lätthet.

bild
Väggar revs för att lämna plats åt stora fönster för att få dynamik mellan ut- och insidan. Foto: Andrea Martiradonna

bild