Boundary Table presenteras av Massproductions

Boundary Table. Foto: Massproductions

Massproductions presenterar ett nytt robust soffbord i glas och trä, med en storlek från 120 cm i diameter. Genom sitt generösa omfång avgränsar bordet ett område i det rum där det placeras, därav namnet Boundary Table.

bild
Bordets rejäla ben i solid bok eller ask sammankopplas i en ram vars imponerade dimension ger en stadig känsla till bordet. Bordets skiva placeras på en ring av gummi, vilket förenar materialen på ett sofistikerat sätt. Foto: Massproductions

- Jag ville ge bordets bas ett starkt uttryck och gjorde det därför så stort som jag bara vågade. Bordet tar sin plats i rummet där det placeras, samtidigt som det transparenta glaset gör att intrycket inte blirallt för bastant, säger Chris Martin, designchef på Massproductions och formgivare av Boundary Table.

- Mellan åldrarna 25–45 år utvecklade jag ett hat för soffbord i glas. Det beror nog på den fruktansvärda tiden på 60-talet, då du kunde ”designa” en möbel genom att lägga en glasskiva på alla möjliga objekt eller material och kalla det för soffbord. Det tog lite tid att komma över det. Men nu som en mogen designer, verkar det som att jag har förälskat mig i glasbord igen, säger Chris Martin.

Basen som passar till båda glasskivorna finns tillgänglig i tre finishar; naturlig bok, svartbetsad ask och blålackerad bok. Den blåa färgen Ultramarine Blue har tidigare använts till Massproductions Waiter- kollektion och ger ett nytt uttryck till underredet.

- Det är stora kontraster i trä och glas som material; glas föds ur eld och fryses i tiden och trä får näring av jordens värme och materialet lever vidare även i form av möbel. Jag gillar att föra samman dessa två separata världar, avslutar Chris Martin.

bild
Bordskivan i glas finns tillgänglig som rund eller fyrkantig och har en tjocklek på 12 mm, vilket är något kraftigare än glasbord vanligtvis har, där standarden är 10 m Foto: Massproductions