Pappelina -The Archipelago collection Pappelina

PIX | NOA | TEO | Foto: Pappelina

Pappelina presenterar en färgsprakande kollektion efter en tid av grått, beige och ”greige”. Kollektionen som är fotograferad i ett arkitektritat hus i Stockholms skärgård, visualiserar designen i sin verkliga potential.

PIX
Den kreativa resan till Pix kom efter att en Pappelinas allra första kund, innan ”Pappelina var Pappelina”, tackade Lina Rickardsson, grundare av Pappelina, för den vackra linnemattan som köptes för cirka 25 år sedan och som fortfarande används idag.

”Min vision av Pix design kom till mig när jag pratade med en kund från tiden när jag handvävde linnemattor hemma i min källare. Mattan är enkel, okomplicerad och tidlös - precis som jag vill att min design ska vara. Att en av mina produkter fortfarande används 25 år senare, det var precis min önskan när jag startade äventyret med Pappelina.”
Lina Rickardsson, Creative Director & grundare av Pappelina

PIX har ett klassiskt rutmönster, vilket gör att den kan placeras i vilken miljö som helst, modern till klassisk. Designen bygger på traditionellt svenskt hantverk – en design som tillhör alla och ingen.

bild
PIX | Senap/Vanilj/Blek gul

TEO
Ränder har alltid varit ett omtyckt mönster och en av hörnstenarna i Pappelinas designsortiment. Inspirationen till designen kom från att vilja uppmuntra till att välja färg till sitt hem. Att utmana alla naturliga färger och trender, för att ge mer glädje och lekfullhet till ett rum. Med en kombination av 3 färger i varje design och en 4:e matchande färg i den exklusiva handsydda kanten får TEO en elegant look till en i grunden enkel design.

bild
TEO | Varm grå/Kol/Vanilj. Foto: Pappelina

NOA
Med visionen att designa mönster som håller, bestämde sig Lina Rickardsson för att lyfta ett mönster som funnits i över 10 år och ge det nytt liv med nya nyanser. NOA med dess små prickar och kontrastfärg på kanten matchar PIX och TEO och för samman kollektionen.

bild
NOA | Beige/Vanilj

NY FÄRG FLAMINGO – THE TWIST TO THE COLLECTION

Pappelina har alltid haft sitt eget sätt att tolka trender och översätta dem till sitt eget formspråk. Genom att lägga till nya färger som matchar befintliga färger och mönster, får klassiker nytt liv och genom att komplettera färgport- följen, tolkas dagens trender på ett sätt som passar Pappelinas värderingar.

bild
NY FÄRG FLAMINGO i Vera och kudde Sunny.