Moroso kommer till Stockholm Furniture Fair 2023

Foto: Andy Liffner

Den 7-11 februari 2023 kommer Moroso att vara  på Stockholm Furniture Fair, världens största mässa för skandinavisk design, som fokuserar på hållbarhet och innovation inom möbelsektorn. Mässan öppnar sina dörrar igen efter en paus på nästan tre år och  ser fram emot att välkomna besökare från hela världen på jakt efter de senaste inredningstrenderna och utvecklingen.

För första gången i mässans 20-åriga historia går  2023 års hedersgästpris till en svensk designstudio, den svenska duon Front som har starka kopplingar till den internationella designscenen och rör sig fritt mellan industridesignens världar och galleriutställningen. Deras arbete är inovativt och många av deras senaste skapelser visar ett starkt förhållande till naturen.

bild
Förutom Pebble Rubble-kollektionen kommer Moroso-montern på mässan att innehålla  Gogan-soffan och  Ruff-fåtöljer, båda  av Patricia Urquiola, tillsammans med bokhyllan Secret Cubic Shelves skapad av den dansk-isländska konstnären Olafur Eliasson. Foto: Andy Liffner

Deras  entréinstallation kommer att symbolisera Stockholm Furniture Fair 2023, med en presentation av Pebble Rubble-projektet som är designat av Front for Moroso. den visar en naturskön miljö som var en stjärnattraktion på Teatro Filodrammatici-teatern under Salone del Mobile i Milano 2022. Där kan man uppleva ett samspel mellan ljus, ljud och videoprojektion som framkallar atmosfären i nordiska skogar.

Installationen gör mer än att bara simulera naturliga miljöer. Den bygger på omfattande forskning som gjort det möjligt för de två formgivarna att förstärka naturens terapeutiska effekter på fysisk och psykisk hälsa, samt på den kulturella och psykologiska betydelsen av oförorenade miljöer, särskilt i Sverige, deras hemland.

Pebble Rubble-projektet, som framför allt uttrycker sensorisk erfarenhet, härrör just från denna noggranna naturalistiska undersökning. En trevlig illusion som lockar och intrigerar, som verkar på våra sinnen. 

bild
Foto: Andy Liffner

Arda är tyget speciellt designat  av Front och tillverkat av Kvadrat Febrik. Dess utveckling härrör från skanning och införlivande av mönster och naturliga ytor, och den designades med Pebble Rubble Collection i åtanke. Den har 16 färger - 3 av dem exklusiva för Moroso - som erbjuder möjligheten att ändra utseendet på varje enskilt element, allt från nyanser och kromatiska graderingar av olika mineraler och stenar till mjukheten hos mossa, lavar och den första snön.