Grace – Svanenmärkta trägolv med ny ultramatt, sidenlen yta

Grace Ek Grey Chiffon Plank kombinerar det naturliga utseendet hos ett oljat golv med det lackade trägolvets enkla underhåll. Foto: Tarkett

Nu lanserar Tarkett en Svanenmärkt trägolvskollektion som kombinerar det naturliga utseendet hos ett oljat golv med det lackade trägolvets enkla underhåll. Gracekollektionen består av tolv ekgolv i sex färgfamiljer behandlade med en ny, unik ultramatt lack som ger en sidenlen och lättskött yta.

bild
Kollektionen Grace lanseras i Sverige i januari och består av 1-stavsgolv i två olika bredder, 3-stavsgolv och rutbrädor – totalt tolv golv i sex färgfamiljer i varma, naturliga och harmoniska toner. Foto: Tarkett

I Grace samverkar den supermatta ytbehandlingen, den mjuka borstningen och de skira nyanserna i ett golv som förblir vackert över tid. Kollektionen är behandlad med Proteco ExtraMatt, en ny lack som gör golven slitstarka och lättskötta i vardagen. Tack vare lacken får Grace en matt och sidenlen yta där varken blänk eller glitter uppstår i träets textur oavsett ljusförhållanden. Golvens yta är borstad för att lyfta fram ekens naturliga ådring och karaktär.

När man använder och brukar ett trägolv sliter man inte på själva träet utan på ytans behandling. Det är därför viktigt att denna är så stark som möjligt eftersom man annars måste slipa om golvet oftare.

Att utveckla en ny ytbehandling för trägolv tar tid och Tarkett har arbetat med det nya patenterade* lacksystemet i mer än två års tid för att säkerställa bästa egenskaper när det gäller hållbarhet, teknisk prestanda och utseende.

Foto
 Foto: Tarkett