Stockholm Furniture Fair Talks - Hur bygger och designar vi för en bättre framtid?

Foto: Stockholmsmässan

Varje dag under Stockholm Furniture Fair kommer en rad internationella designer och arkitekter att tala på den stora scenen i Victoriahallen, bland andra designer Sabine Marcelis, Stephen Burks och Raw Edges samt arkitekter som Anders Lendager och Victoria Millestrup från BIG. Det kommer även finnas ett rikligt program med paneldebatter med fokus på branschens viktigaste utmaningar.

"Mångfald och jämlikhet är en stor utmaning i designbranschen", säger den amerikanske formgivaren Stephen Burks, som är en av de inbjudna huvudtalarna till Stockholm Furniture Fair Talks. Med utgångspunkt i sitt eget designarbete delar han med sig av de insikter och lärdomar han fått efter många års arbete med hantverk och mångfald.

Formgivare som Sabine Marcelis, Raw Edges, Ilse Crawford och Philippe Malouin hålla egna föredrag.

På scen medverkar även arkitekter, däribland Anders Lendager från Lendager Group som kommer att berätta om sitt arbete med återanvändning av byggmaterial. Ukrainske Borys Dorogov från Balbaek Bureau talar om hur den ukrainska arkitektbranschen hanterar förödelsen efter den ryska invasionen och framtiden i "RE: Ukraine, a modular urban system to accommodate displaced persons".

Medverkar gör även Nicolas Bellavance-Lecompte, grundare och kurator av Carwan Gallery och samlarmässan Nomad. Han kommer att berätta om vikten av kulturell hållbarhet.

Stockholm Furniture Fair Talks erbjuder även flera paneldebatter med fokus på nya initiativ och nya sätt att arbeta för en mer hållbar design- och arkitekturbransch. Föredrag och paneldebatter kommer även att vara på Greenhouse-scenen, i Swedish Design Movements monter samt på scenen i K11 där några av utställarna medverkar.