Techno Blue - 2023 års Global Automotive Color of the Year

Foto: Axalta Coating Systems

Axalta Coating Systems (NYSE: AXTA), ett ledande globalt lackföretag, presenterade i dag sin Global Automotive Color of the Year för 2023 – Techno Blue. Det här är det nionde året som företaget lyfter fram en populär färg.

Axaltas Automotive Color Trends ”Powered by Color” för 2022 fokuserar på de generationstrender, den föränderliga verklighet och den positiva framtidssyn som legat till grund för valet för 2023. Techno Blue är en pulserande kulör som är helt i synk med dagens livliga energi. Den moderna, smått excentriska nyansen förkroppsligar även övergången från den verkliga till den virtuella världen.

”Årets kulör är livfull och utstrålar positivitet”, säger Hadi Awada, senior vice president för Global Mobility på Axalta. ”Techno Blue står i skarp kontrast mot den lyxiga Royal Magenta, Axaltas Color of the Year for 2022, och för tankarna till det futuristiska. Jag är stolt över att vårt Mobility-team fortsätter att främja trender i fordonsindustrin.”

Techno Blue är sammansatt för olika lackeringslösningar och utökar Axaltas redan rika kulörpalett. Som ledande kulörexpert inom lacker och beläggningar använder Axalta sin innovativa teknik, avancerade kulörrecept och insikter om globala och regionala kulörpreferenser för att påverka framtidens kulörtrender.