Morgondagens klassiker

De nya kulörerna tegel, malva, lingon, dimma och åska har tagits fram tillsammans med färgexperten Sara Garanty. Färger som alla har en koppling till naturen och blir en vacker matchning till de olika träytorna av björk och ek. Kulörerna finns på Lilla Åland stol, karmstol och barnstol samt Pinnockio stol och Palle pall. Foto: Stolab

Stolab har utvecklats till ett betydande varumärke på scenen för såväl svensk formgivning som svensk tillverkning. Allt har präglats av noggrant utfört hantverk och detaljarbete, vilket har lett till möbler som hållit för generationer. Här har många av dagens klassiker fötts och nya lär äntra möbelscenen.

Hjärtat slår för svensk ek och björk. Den rena, vackra träytan kommer för alltid att vara basen i sortimentet men till denna sällar sig nu en ny färgpalett. Färger som alla bär med sig toner från naturen och fått namn därefter såsom exempelvis lingon, dimma och åska.

”Med start i den naturligt vackra träytan vill vi kunna hjälpa våra konsumenter och kunder att inreda sina miljöer, så att man skall våga ta sig utanför vitt, svart och grått.” Så säger Martin Johansson, VD och ägare till Stolab. Ett uttalande som på ett väldigt bra sätt beskriver en av anledningarna till Stolabs nya färgresa. En resa som börjar med fem nya kulörer på Lilla Åland, och Palle Pall.

bild
PinnockioFoto: Stolab

”I vårt fall var det självklart. Vi började med att fokusera på de vackra träytorna. Vi vill lansera något som skall vara hållbart över tid - eshtetic sustainability - och blir morgondagens klassiker. Kulörtrenden kommer och går varför vi valde att ha de bordsytor som vi idag levererar till tusentals kunder varje år, som utgångspunkt. Med start i den naturligt vackra träytan startade vårt sökande efter matchande kulörer och resultatet av detta visar vi nu för första gången under Stockholm Furniture Fair. Fem fantastiska kulörer som gifter sig med vårt trä-DNA och öppnar upp för vackra, personliga och hållbara kombinationer”, säger Martin Johansson VD och ägare av Stolab.

bild
Lilla Åland. Foto: Stolab

Produkterna finns tillgängliga i butik från 14 april.