Silent Bench

Bild: Massproductions 

Massproductions lanserar Silent Bench, en geometrisk bänk med en strikt form i massiv bok. Den öppna ytan mellan sitsen och den relativt höga ryggen ger bänken ett unikt skulpturalt uttryck. Möbeln döljer inget utan visar stolt upp sin stadiga konstruktion i varje detalj.

– Jag har förmodligen skissat bänkar i åratal. Jag gillar de sobra träbänkarna du ser i museum, de har en diskret design men samtidigt ett starkt träuttryck. De är ofta möbler som inte tar fokus från museets utställning. Vår bänk befinner sig i museibänkarnas värld, men är ingen annan riktigt lik. Det är bänken jag skulle välja och det på grund av hur vi hanterar materialet och våra idéer kring dess konstruktioner, säger Massproductions designchef Chris Martin.

bild
Bild: Massproductions 

I  februari 2022 presenterade Massproductions schäslongen 4PM. Det blev en produkt som gav Massproductions designchef Chris Martin nya insikter vad det gäller arbete kring träkonstruktion. Likt utvecklingen av 4PM kavlade Massproductions produktutvecklingsteam även här upp ärmarna och byggde flera prototyper i full skala för att hitta fram till rätt komfort och de rätta proportionerna.

bild

– Det handlar om att vara varsam med materialet och hur du använder det. Om träets struktur, soliditet och senare möbelns komfort. Med Museum Bench utgick jag ifrån att skapa en möbel som visar upp träets naturliga skönhet till max utan att kompromissa med komforten, säger Chris Martin.