Specialutgåva av den ikoniska Wishbone Chair

Foto: Carl Hansen & Søn

Traditionen trogen firar Carl Hansen & Søn formgivarens födelsedag med en ny specialutgåva av den ikoniska Wishbone Chair – denna gång i oljad ek och dubbelvävt papperssnöre.

Carl Hansen & Søn har lång erfarenhet av att arbeta med papperssnöre, något som har varit en del av företagets DNA ända sedan Hans J. Wegner designade Wishbone Chair 1949. Ursprungligen var Wishbone Chair ritad och vävd med en kuvertmönstrad sits, men för denna specialutgåva har ett papperssnöre använts för att skapa ett mönster med dubbel vävning, något som tar dubbelt så lång tid för en erfaren vävare att göra. 

bild
Foto: Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søns vd och tredje generationens ägare Knud Erik Hansen, berättar: ”Hans J. Wegner föddes 2 april 1914 och att fira hans födelsedag har blivit något av en tradition hos Carl Hansen & Søn. Varje år vill vi skapa en version som tillför något nytt till Wishbone Chair men som inte kompromissar med Wegners ursprungliga design. Enligt oss gör den dubbelvävda sitsen just det och vi är glada att vi kan erbjuda designälskare runt om i världen denna exklusiva version av Wishbone Chair.” 

bild
Foto: Carl Hansen & Søn

Om lärlingsverkstaden, THE LAB, säger han: ”Hela idén med att ha en egen lärlingsverkstad är att utbilda de skickligaste möbelsnickarna och upprätthålla de danska hantverkstraditionerna, som är hjärtat i företaget. Det har därför varit både fascinerande och lärorikt att följa utvecklingen av denna specialutgåva, där vi har involverat våra lärlingar och utmanat dem att göra en ny tolkning av en designikon som Wishbone Chair.” 

bild
Foto: Carl Hansen & Søn

Specialutgåvan har en liten mässingsplåt med Hans J. Wegners signatur och födelsedatum ingraverad. Stolen levereras också med ett äkthetsintyg. Specialutgåvan av CH24 Wishbone i ek och dubbelvävt papperssnöre kan endast köpas 30 mars 2023. 

bild
Foto: Carl Hansen & Søn