Conticas nya kontor är en hyllning till den moderna arbetsplatsen

Den välkomnande entrén med bekväma och lekfullt formade sittmöbler. Foto: Julio Chang.

Conticas nya kontor i det ikoniska Våghuset i Göteborg har en fantastisk utsikt över älven och stadskärnan. 

AV SOFIA GAD

Contica ville skapa en modern arbetsplats av högsta kvalitet och bestämde sig i tidigt skede för att ta hjälp av inredningsdesignern Johanna Carrass på designföretaget WOKK.  

– Vi är stolta över att ha fått möjligheten att designa Conticas nya kontor, säger Johanna Carrass. Det har varit ett spännande projekt där vi i nära dialog med kunden ha tagit fram inredning och materialval med fokus på estetik, funktionalitet och kvalitet.

bild
Rondellsittning med sittbollar och halvtransparenta gardiner som avdelare. Foto: Julio Chang

Dynamisk miljö

Kontoret har stora och öppna ytor med arbetsplatser som går i jordnära färger. De sociala ytorna har en mer lekfull färgskala. Material som använts är natursten, trä, betong, metall och varmare element i form av olika textilier.

– Vi ville skapa en dynamisk kontorsmiljö och även nyttja utsikten till fullo med ljus som strömmar in genom de stora glaspartierna som går utmed hela byggnadens fasad.

bild
Ljudabsorberande sittbås. Foto: JulioChang
bild
Noga utvalda material i köket för att skapa den skandinaviska, avskalade stilen. Sofforna i pentryt är specialdesignade med tygval, stoppning och måttanpassade för maximal komfort, hållbarhet och för det estetiska formspråket. Foto: Julio Chang

Design utifrån behov

För att skapa en arbetsplats som både är attraktiv och produktiv är kontoret indelat i zooner utifrån behov. Det finns zooner för samarbete, tyst arbete och trivsamma gemensamhetsutrymmen. De anställda väljer vilket som för stunden passar dem bäst. 

– Varje rum har designats för att möta den anställdes specifika behov, från mötesrum till högteknologisk utrustning och sociala områden för avkoppling, avslutar Johanna Carrass.

bild
Specialdesignade rumsavdelare för skrivborden. Foto: Julio Chang
bild
All inredning är handplockad av inrednings-designern Johanna Carrass. Foto: Julio Chang

bild

bild
Varje mötesrum har akustikpaneler uppsatta på minst en vägg för att dämpa ljudnivån. Foto: Julio Chang.