DUX fyra klassiska fåtöljer i ny fårskinnsklädsel

Spider Chair Sheepskin och Domus i ny skinnklädsel. Foto: DUX

DUX presenterar fyra klassiska fåtöljer i ny fårskinnsklädsel. Den nya möbelklädseln i fårskinn är skräddarsydd för fyra av företagets utvalda fåtöljmodeller.

DUX fortsätter att utöka sitt sortiment av möbelklädslar och introducerar fårskinn som ett exklusivt alternativ för fyra utvalda fåtöljmodeller: Jetson, Anita, Domus och Spider. Modellerna är noggrant utformade i samarbete med några av de mest framstående namnen inom arkitektur och design.

Jetson av Bruno Mathsson
Som en hyllning till den ikoniska designern Bruno Mathsson lanseras Jetson i den nya fårskinnsklädseln. Jetson, som har en tidlös och futuristisk estetik, skapar omedelbart en känsla av elegans och kreativitet. Dess organiska former och unika design gör den till en konversationsstartare i vilket rum som helst. Fårskinnsklädselns höga kvalitet och mjuka material ger en fåtölj av högsta design- och komfortnivå.

Anita av Claesson, Koivisto, Rune
Anita, designad av Claesson, Koivisto och Rune, har inspirerats av den skandinaviska pinnstolen och italienska stoppade fåtöljer. Kombinationen skapar en öppen och bekväm fåtölj som är både robust och elegant på samma gång, utformad för att smälta in i både moderna och traditionella inredningar med lätthet. Anita har en harmonisk balans mellan form och funktion och i fårskinnsklädsel förenas elegans med ergonomi.

Domus av Norm Arkitekter
Domus, skapad som en hyllning till dansk design, är en modern tolkning av den klassiska fåtöljen. Originalet, med en stomme i stål, fick nytt liv 2020 då DUX, i samarbete med Norm Arkitekter, lanserade en uppdaterad version av fåtöljen med en stomme i massiv ek. Domus kombinerar subtila detaljer med komfort och den nya klädseln ger fåtöljen ett skandinaviskt, minimaliskt uttryck.

bild
Originalet, med en stomme i stål, fick nytt liv 2020 då DUX, i samarbete med Norm Arkitekter, lanserade en uppdaterad version av fåtöljen med en stomme i massiv ek. Foto: DUX
bild
Fåtöljen Domus är en modern tolkning av den klassiska fåtöljen. Foto: DUX

Spider Chair
Den moderna och eleganta Spider Chair, som återlanserades 2012, är ett av de senaste tillskotten i kollektionen. Med sin karakteristiska spindelbensdesign i stål och exklusiva fårskinnsklädsel skapar Spider Chair en perfekt kontrast mellan robusthet och mjukhet.

bild
Med sin karakteristiska spindelbensdesign i stål och fårskinnsklädsel skapas en kontrast mellan robusthet och mjukhet. Foto: DUX
bild
Spider Chair, som återlanserades 2012, är ett av de senaste tillskotten i kollektionen. Foto: DUX