Lansering av Same Easy med form inspirerad av en krage

Maze presenterar sin första fåtölj Foto: Maze

Fåtöljen Same Easy är en fortsättning på Same-serien som lanserades 2022. Formgivare Louise Hederström har här skapat en fåtölj i tidlös design som fått sitt namn från dess lätta vikt, enkelheten att möblera med den och dess okomplicerade underhåll. Med form inspirerad av en krage bjuder Same Easy in till att bli mjukt omfamnad av sin generösa, puffiga men samtidigt nätta form. 

Louise har lagt stor vikt vid hållbarhet och materialval. Same Easy är ritad för att vara lätt att underhålla och klä om den dagen det krävs. Den bekväma och pösiga ryggkudden är sydd i fack med blixtlås undertill så att man kan byta ut innerkuddarna. Ryggen är också både löstagbar och vändbar, vilket gör att den kan slitas från bägge håll. Metallstommen är pulverlackad och tillverkad i Småland av Steelnova i Vaggeryd och klädseln är gjord av läder från svenska Elmo Leather. 

Gjord för alla steg i livet har varit filosofin bakom fåtöljen, som genom sitt lätta underhåll är tänkt att stå sig genom generationer. Processen bakom Same Easy har varit ett nära samarbete mellan Maze, produktionen och designern för att säkerställa fåtöljens kvalitet och hållbarhet.

bild
Same Easy lanseras i 4 olika klädslar, svartläder, cognacläder, ljust läder, samt i taupe färgat återvunnet tyg. Foto: Maze
bild
Huden har till en början en ljusrosa- beige färg, för att med tiden mörkna till en cognac-liknande nyans. Foto:Maze

En av fåtöljerna kommer i ett ljust läder från Elmo med en extra speciell historia, denna hud kallas Vegeta Trace. Huden är en så kallad vrak-hud, en nedsortering som tas vara på, så att inget går till spillo. Detta är en 100 procent anilinhud med minst lika fin kvalitet som hudarna från de tidigare sorteringarna, enda skillnaden är att spåren av liv är något tydligare,därav ordet Trace i namnet – Trace of life. Utöver sina skönhetsfläckar kan man dessutom spåra hudens härkomst, då Elmo jobbar endast med bi-produkt från skandinaviska köttindustrin går varje hud att spåra till exakta gården kon kommer ifrån. Kollektionen kallas Vegeta då man använder vegetabilisk garvning, i detta fall mimosabark, och huden färgas ej. Den nakna huden har till en början en ljusrosa- beige färg, för att med tiden mörkna till en cognac-liknande nyans.

bild
Fåtöljen är ritad för att vara lätt att underhålla och klä om den dagen det krävs. Foto: Maze
bild
Ryggen är löstagbar och vändbar, vilket gör att den kan slitas från bägge håll. Metallstommen är pulverlackad och tillverkad i Småland och klädseln är gjord av läder. Foto: Maze
bild
Formgivare Louise Hederström Foto: Maze