Modern Interiör - Formsköna handfat

Den här fantasifulla blomkalken hos Kreoo ingår i deras kollektion Nabhi. De mjuka, böljande formerna kan fås i hela 13 olika sorters marmor. För den lyxiga, originella designen står Enzo Berti. Foto Kreoo/Daniele Bozzano

Italiensk design sticker ut på många områden. När det gäller badrumsinredning är det elegans och exklusivitet som gäller. Med extravaganta former och utsökta material skapas produkter som badkar och handfat. Här visar vi än en gång exempel på formsköna produkter från Italien, nu av verkligt exklusivt slag.

Av Sylvia Hardwick  

I Italien är man stolt över sitt kulturarv som väl förvaltats av italienska formgivare. Sofistikerade inredningar och formmässigt originella produkter skapas med stor fantasi, till exempel i olika slags marmor.

Formsköna handfat

Nytt hos Antonio Lupi är Flow med en alldeles egen form, med taggig kant som vattens rörelser i en fontän. Flow har skapats av originelle Paolo Ulian, som är pappa till flera mästerverk i marmor för företaget.

En annan raffinerad marmorskapelse är Carlo Colombos Tuba90 för samma företag, en stilig form med vacker ådring. En ”musikalisk” skulptur med alldeles egen svängd profil.

Också Kreoo har originella handfat och badkar i marmor, formgivna av Marco Piva och Enzo Berti. Berti har designat den böljande blomkalken, som under åren gjorts i nya typer av marmor med spännande färger och nu senast i bildens gröna variant.  

bild
Fristående handfatet Tuba90 från Antonio Lupi. En tidlös juvel som finns i flera sorters marmor. Den här heter Port Laurent. Formgivare av den raffinerade pjäsen är Carlo Colombo. Foto Antonio Lupi