Smakfull färgbomb prisades

Vinnaren av 2023 års Solskyddspris i kategorin för kommersiella byggnader blev Persiennkompaniet. Arkitekt och inredningsarkitekt: Codesign. Fotograf: Nero interior

Vinnarna av 2023 års Solskyddspris korades nyligen på Solskyddsförbundets kongress, som gick av stapeln i Göteborg, med över 150 deltagare. I kategorin för kommersiella byggnader vann Persiennkompaniet och vinnare i kategorin för privata byggnader blev Markis i Kungsbacka.

När Zimpler skulle flytta till nya lokaler i centrala stockholm anlitades Codesign som arkitekt och inredningsarkitekt. Codesign gav Persiennkompaniet uppdraget att leverera alla gardiner. Ett färgsprakande projekt med dynamiska former och hög nivå på design. Medarbetarna möttes av en inspirerande miljö där det blev väldigt tydligt hur viktigt det är med gardiner för att skapa en trivsam och härlig miljö.

Ellen Bihl, VD på Persiennkompaniet berättar att projektet var ett samarbete med en arkitekturstudio, där man fick vara med att skapa en kontorsmiljö men wow-känsla.

– Kontoret har starka färger, dynamiska former och hög nivå på design, säger Ellen, och det har skapat en fantastiskt inspirerande miljö för medarbetarna. Vårt bidrag visar verkligen att gardiner är en otroligt viktig del av inredningen som gör kontorsmiljön mer trivsam och attraktiv.

Juryns motivering löd:

”Smakfull färgbomb som inbjuder till spännande möten och samkväm. En arbetsmiljö som alla vill ha. Världsklass!”

Juryn bestod av förbundets ordförande Mattias Klasson och Jonas Malmqvist från Miljöma AB. Rekordmånga medlemsföretag hade skickat sina bidrag till tävlingen, och av de 64 bidragen hade juryn tagit fram tio fina finalister.

Vinnare i kategorin för privata byggnader blev Markis i Kungsbacka, med en dubbel markis på Villa Morin, en nybyggd villa med en speciell innergård.

b
I kategorin för privata byggnader vann Villa Morin i Kungsbacka. Foto: Solskyddsförbundet