NY KLASSIKER MED 50-TALSVIBBAR

Westanqvarn skapar utemöbler i klassisk stil efter gamla förlagor. Hantverksmässigt tillverkade och handmålade med fokus på hållbarhet och kvalitet som varar i generationer. Nu har de traditionella modellerna Sundborn, Veranda och Solbacka fått sällskap av en Retro-kollektion i finsk 50-talsdesign.

Utemöbler i trä som passar till sekelskifteshus, i kultur-historiska miljöer och på gammaldags verandor. Westanqvarn har gjort sig känt för att tillverka tidlösa och högklassiga trädgårdsmöbler inspirerade av äldre tiders sommarnöjen, bland annat genom sitt samarbete med Carl Larsson-gården i Sundborn.

Med kollektionen Retro riktar man sig nu till en bredare publik med en modern formgivning som smälter in i de flesta sammanhang, så väl traditionella som mer strama och arkitektoniska. 

bild

Precis som företagets klassiska kollektioner har Retro-serien en gammal förlaga i form av en vilstol som var väldigt vanlig i Finland på 1950- och 60-talen.

En liten hopfällbar vilstol som funnits i olika versioner, ofta som en så kallad ”gör-det-själv-modell” som husbyggare snickrat ihop av överblivet virke. 

Retro har hämtat inspiration från originalets enkla och bekväma design men formen har utvecklats med bland annat ett högre ryggstöd. På så sätt har man fått fram en elegant solstol som också kompletterats med matstolar, pall, bänk och bord i flera olika modeller. 

bild

Samtliga utemöbler är närproducerade på den egna snickerifabriken i byn Västankvarn mellan Åbo och Helsingfors. Metoderna är hantverksmässiga och materialet är svensk, kvistfri kärnfuru ytbehandlad med pigmenterad träolja alternativt linoljefärg. Material och färger från Westanqvarn är valda med tanke på hållbarhet, både när det gäller miljö och livslängd. Målet är att skapa långlivade och gedigna produkter som både är enkla och möjliga att underhålla, för att hålla i generationer.

Besök WESTANQARNS hemsida HÄR!

bild

  Prisexempel: Utestol Retro, 3 950 kr, utebord Ø90 Retro, 7 950 kr samt pall-bord Retro, 2 450 kr.