Utsökt finess för badrummet

Imponerande är det stiliga, fristående badkaret Kalypso i klassisk form med skön rygglutning. Kalypso framställs ur ett enda block marmor. Enzo Berti har skapat konstverket som kan fås i sju sorters marmor. Marmorgolvet är ur serien Ducale av samme mästare. Foto Kreoo

Formsköna produkter har ofta sitt ursprung i Italien, så även när det gäller badkar och handfat. De italienska företagen anlitar ofta välrenommerade formgivare för att skapa dessa sköna former och gärna de internationellt kända varav ganska många är just italienare.

Av Sylvia Hardwick  

 

b
Ceramica Cielos designer Andrea Parisi och Giuseppe Pezzano förnyar sig ständigt. På keramiska hyllan Multiplo kan vilken handfatsform som helst stå. Här Eco i en vacker ton med matchande spegel med tjock ram. Foto Ceramica Cielo

Denna elegans och formskönhet skapas i exklusiva material som till exempel marmor som även kan förekomma i hela inredningar. Men man har också tagit fram en rad andra material som medger de fantasifulla formerna. Det är bara att njuta av de nyheter vi visar här.  

Nytt i årets färg

Antonio Lupi är snabba att anamma Pantones nya färg för i år, den som på engelska kallas Peach Fuzz. Handfatspelaren Breeze i färgen ”luden persika” ger en känsla av harmoniskt spa. I samma färg lanserar de också duschmunstycket Apollo som kombinerar ljus och vatten.

Kreoos handfat i rosa onyx är i linje med årets färg. Handfatet finns i många sorters marmor, men ger i denna tonskala en lockande, sensuell känsla.

 

b
En dekorativ vägg i marmor i serien Ducale från Kreoo. Serien har fyra geometriska mönster. Det här är Pois. Formgivare är Enzo Berti som inspirerats av väggar i venetianska palats till denna moderna variant. Också handfatet är i marmor. Foto Kreoo

    

b
Oväntad grafisk form har nya duschmunstycket Apollo från Antonio Lupi. Apollo med matt finish i nya färgen persika kombinerar ljus och vatten. Formgivare är Brian Sironi. Foto Antonio Lupi

Iögonfallande marmor

Kreoos klassiska badkar Kalypso, uppkallat efter en nymf i den grekiska mytologin, ger en kraftfull visuell effekt. Det stiliga karet kan fås i flera marmorslag, från vit Carrara till kraftigt grönt. Det vackra golvet i marmor i serien Ducale är skapat av samme mästare.   

Ett annat geometriskt mönster är det i väggbeklädnaden, också det ur serien Ducale. Sofistikerat och lyxigt att klä väggen med kostbar marmor, en idé Kreoo länge arbetat med. De har flera vackra produkter för väggar och golv.

 

b
En originell väggdekor ur kollektionen Passepartout från Salvatori. De arbetar med natursten med kvalitetsstämpeln 100 % Made in Italy. En bakgrund av natursten har dekorerats med spillbitar av samma sten, och bildar relief i ett modernt, grafiskt mönster. Vackert och vilsamt. Foto Salvatori

Andra idéer

Salvatori är ett annat företag som arbetar med marmor men också natursten. De har lanserat kollektionen Passepartout med flera originella och stiliga väggdekorer. På en bakgrund av natursten bildar klossar av spill från egna produktionen geometriska reliefer med olika kontrast.

Ceramica Cielo har stora kollektioner handfat i sina omfattande färgprogram. Nu har deras två parhästar, designerna Parisio och Pezzano, skapat en hylla i keramik kallad Multiplo. På den kan handfat av vilken form som helst stå och bilda ett vackert blickfång. Fint med färg!  

b