"Queen och Ever" - utforskande mix av material och nya former

Bordet Queen med design av Christophe Pillet. Foto: Kreoo

Kreoo och Gruppo Mastrotto har tillsammans  skapat en ny designkollektionen som kombinerar marmor och läder, vilket är i linje med Kreoos filosofi: utforskningen av nya former.  Arkitekten Christophe Pillet har skapat stolar, bord och accessoarer där marmorns stabilitet möter lädrets mjukhet.

De nya kollektionerna - förhandsvisade i Milano i Lineapelle Interiors Leather Duets-projekt, av arkitekten Maurizio Molini och VD för Lineapelle Fulvia Bacchi. Kollektionen kommer att vara en av huvudpersonerna i  företagets projektet under Milan Design Week i april.  

Ever

Bänken Ever är tillverkad manuellt och består av sammankopplade marmorplattor i olika tjocklekar. Tjockleken på plattorna avgör produktens design. Sitsen av läder består av tre kuddar med synliga sömmar. 

"En typisk medelhavscharm utgår från dessa två kombinationer, travertins ljusa färg och den olivgröna nyansen av läder" , säger Alessandra Farinon, vid rodret för Kreoo och ansvarig för dess polykroma katalog.
 

b
Ever-bänken Foto: Kreoo
b
Lädret tillhör Gruppo Mastrottos Linea-sortiment och kännetecknas av sin mjuka, vaxartade textur och ett halvmatt utseende. Foto: Kreoo

Queen

Läder och marmor formar tillsammans Queen-bordet, vars bas består av tre marmorelement med rundade profiler och en skiva med en markerad kant som ramar in läderklädseln. Den nya stilen är skapad med Calacatta Viola-marmor och mjuk ådrad nubuck i en nyans av plommon. Lädret kommer från Gruppo Mastrottos Primalinea 99.9-kollektion. 

"Läder och marmor är naturliga material som tjänar kreativitet och design, som i kombination framhäver deras ömsesidiga egenskaper och oöverträffade taktila egenskaper, berättar Chiara Mstrotto, VD för Gruppo Mstrotto.

b
Kombinationen av läder och marmor kännetecknar bordet Queen Foto: Kreoo
b
Bordet är designat för bostäder och offentliga utrymmen. Foto: Kreoo