MYKKE - svenska stjärnskottet på den globala musikscenen

MYKKE Foto: Anna Arnbom

Mikaela Mohlin, tidigare känd under artistnamnet 'HON' och senare som 'Mikki Maggz', har nu funnit sin autentiska röst som MYKKE. Vi hade förmånen att sitta ned med Mikaela för att höra mer om hennes musikaliska resa, framtidsutsikterna med ett rykande färskt album som väntar - och självklart övergången från det redan etablerade musikprojektet HON, med singlar som “Bättre nu” och “Kär i oss”, till MYKKE.

Varför valde du att byta från ett redan etablerat namn till Mikki Maggz och nu MYKKE?

“Namnbytet från HON till Mikki Maggz, och sedan till MYKKE, har vuxit fram organiskt som en naturlig utveckling i samband med att jag forskat i vad jag vill och är på väg någonstans med min musikaliska bana framåt. När jag lämnade HON bakom mig för att utforska engelskspråkig musik insåg jag att jag behövde ett namn som var universellt gångbart," förklarar hon. 

"Mikki Maggz var ett impulsivt beslut, taget innan jag hade helt klart för mig vad min musik verkligen var, berättar Mikaela. Hon utstrålar en självsäker värme när hon pratar om sitt projekt.

“Nu när det är dags att släppa musik under det nya namnet, känner jag att jag äntligen har hittat hem i MYKKE. Min musik och mitt artistnamn är en symbios”.

Men namnbytet har också kommit med sina utmaningar, särskilt när det kommer till etablering.

“Egentligen hade jag inte tänkt göra några intervjuer innan albumet släpps. Men press och media spelar en avgörande roll i denna övergångsprocess, förklarar hon. Artiklar och intervjuer som denna blir en nödvändig del av att introducera det nya namnet och underlätta för fansen att följa med på resan. 

Det är värt att notera att Mikaela inte har släppt någon musik under namnet Mikki Maggz, men hon har ett helt album planerat för MYKKE. 

b
Foto: Anna Arnbom

När kan fansen förvänta sig att det kommer ny musik och vad kommer vi att få se och höra mer av från MYKKE?

“Inom en väldigt snart framtid, säger Mikaela bestämt och skrattar. 

“Men tro mig - när dagen kommer för släpp kommer jag stå redo igen för att möta pressen - men då kommer infallsvinkeln med säkerhet inte handla om namnbyten eller hur jag tänker på den processen, understryker hon, med glimten i ögat. 

“Allt fokus kommer att ligga på min nya era och att äntligen ha hittat hem. Kanske delar jag med mig om något personligt eller spännade om att hooka med en vän, zoombiehjärtan och att inte längre vara en hamster. Jag vet bara att det kommer att bli en riktig sån “trycka på knappen och sen tutar vi-och-kör”- resa, och alla som vill är välkomna att haka på”, avslutar Mikaela. 

Dagens Näringsliv har fått möjligheten att på förhand ta del av MYKKE:s kommande släpp och kan med säkerhet säga att det varit en välgjord investering i satsningen att utforska det engelska språket och nya artistnamnet. MYKKE, som namnet förmedlar, ger oss precis den känslan av nyskapande råtalang, vitala dynamik och spänning som återspeglas i musiken. Det är uppenbart att Mikaela har funnit sitt uttryck och sin plats i musikvärlden.