Skandinaviska traditioner möter modern design

World of Volvo är ett upplevelsecenter på 22 000 m² i centrala Göteborg, med människan i fokus, hur vi alla är sammankopplade, och designtänkandet igår, idag och imorgon. Foto: Rasmus Hjortshoj

Välkommen till en ny utgåva av Modern Interiör!

Vi lyfter fram det extraordinära mästerverket i trä som pryder omslaget. World of Volvo invigdes nyligen i hjärtat av Göteborg, som en hyllning till skandinavisk arkitektur och design. Samtidigt är det en symbol för Volvos historia och en hyllning även till vårt industriella arv.

Genom att förena skandinaviska byggtraditioner med modern design har World of Volvo skapat en plats som inte bara är vacker att se på utan också hållbar och funktionell. Byggnaden är designad som ett träd utmed en bergsida. Bågformade pelare bildar trädstammar och trädkronor som i entrén breder ut sig över stentrappan och sittytorna. Glasfasaden släpper in naturligt dagsljus och får det invändiga rummet att smälta samman med naturen utanför.

I detta nummer av Modern Interiör har vi ett reportage om utemiljö där trivsel och funktionalitet går hand i hand. Från vattenavvisande textilier till praktiska odlingslådor och bekväma utemöbler gjorda av återvunna material, presenterar vi en del av det imponerande utbudet som gör utomhuslivet både bekvämare, mer stilfullt och miljövänligt.

Vi får inte glömma det alltmer populära konceptet med utekök. Ett exempel på kombinationen stil och praktisk användning är Abimis utekök Àtria. Inför vårens Milanomässa har köket ytterligare utvecklats med nya enheter som ismaskin och glaskylare för den som vill servera cocktails i trädgården.

Trevlig läsning!

 

Amanda Hardwick

Chefredaktör