Sandin.Bülow tilldelas priset "Årets Hedersnova"

Lars Bülow tog emot priset. Foto: Christian Gustavsson/Trä- och Möbelföretagen

Designinnovatörer hyllades på TMF:s gala - Lars Bülow och Kersti Sandin Bülow tilldelades den åtråvärda utmärkelsen Årets Hedersnova under TMF Nova 2024-galan den 15 maj.

Paret tilldelas priset med följande motivering.

"Konstfack i Stockholm var gemensam nämnare för det par, som - både privat- och yrkesmässigt – har fått en avgörande roll för utvecklingen av den moderna svenska möbel- och inredningsindustrin. Medan han fokuserade på förretagarspåret har hon valt den akademiska banan, men de har även hittat framgångsrikt samarbete – i grundandet av företaget Materia samt Möbeldesignmuseum. Under årens lopp har paret erhållit flera designutmärkelser och erkännanden, såväl internationellt som i Sverige. I sina olika roller – möbelformgivare, inredningsarkitekt, kreatör och entreprenör – brinner de för morgondagens design och inte minst erbjuder de mötesplatser och plattformar för studenter och producenter; allt för att vårda och utveckla det design-Sverige som de varit en så stor del i att bygga upp de senaste 50 åren. De är väl värda TMF:s Hedersnova 2024.

På scenen tog Lars Bülow emot priset och påpekade att han har över ett halvt sekel av erfarenhet inom möbelbranschen, där han nästan hela tiden har arbetat tillsammans med sin fru.

– Det är en fantastisk bransch. Jag blir avundsjuk på er unga som är här som har så många år kvar att arbeta i den. Se till att ta vara på alla unga designers som finns i branschen.

b
Serveringsvagnen Supporter. Foto: Sandin.Bulow
b
En av Sandin.Bulows mest framgångsrika produkter- Pall-bänk Plint, som lanserad 2001 av deras företag Materia. Företaget ägs idag av Kinnarps-koncernen. Foto: Sandin.Bulow
b
Formgivarna Lars Bülow och Kersti Sandin Bülow. Foto: Sandin.Bulow

Förutom Lars Bülow och Kersti Sandin Bülow prisades även Säters Snickerifabrik (Kompetensförsörjning), Bra Hus (Generationsskifte) och Elitfönster (Hållbarhet).