Ghidini1961 2024 - den metalliska estetiken

Soffan Mambo. Design Lorenza Bozzoli Foto: Fabrizio Bergamo, styling Candida Zanelli

Ghidini1961 visade upp sin senaste kollektion vid Salone del Mobile.Milano, vilken präglas av en betoning på metallisk estetik. Företaget fortsätter sitt partnerskap med internationella designer.

Med ambitionen att anpassa sig till en mängd moderna miljöer, inklusive bostäder, kontorsutrymmen och gästfrihetssektorn, strävar företaget att bredda sin kollektion. Den nya linjen innefattar olika möbeltyper och accessoarer som framhäver en sofistikerad och samtida estetik.

b
Tasca soffa och fåtölj. Foto: Fabrizio Bergamo, styling: Candida Zanelli

Tasca-soffan och fåtöljen, designade av Robert Stadler. Namnet Tasca syftar på läderfickorna på dynorna som soffan är uppbyggd av. Både fickorna och metallpartierna påminner om hästutrustning.

b
Soffa Flo- design Lorenza Bozzoli Foto: Fabrizio Bergamo, styling: Candida Zanelli

Flo-serien, designad av Lorenza Bozzoli, är en hyllning till brasiliansk design från mitten av 1900-talet. Fåtöljen, med sin tjocka naturläderklädsel och vaddering av gåsdun, har läderremmar som stödjer både sätet och ryggstödet. 

b
Merlino table - design Paolo Rizzatto. Foto: Fabrizio Bergamo, styling:Candida Zanelli
b
Detalj av underredet. Foto: Fabrizio Bergamo, styling: Candida Zanelli

Roberto Ghidini, president för Ghidini1961, säger:

"Hög tillverkning är historiskt sett vårt arv och har blivit vår metod för att skilja oss åt i det varierade universumet av samtida design. Det är en värdering som genomsyrar varje enskild del av vår kollektion, där vi utför alla produktionsfaser internt. Vår strävan efter excellens är särskilt tydlig i våra soffors strukturer, som är helt i gjuten metall för att säkerställa långsiktig skönhet."

b
Dapertutto soffbord - design Paolo Rizzatto. Foto: Fabrizio Bergamo, styling:Candida Zanelli

Dapertutto Coffee Tables - designade av Paolo Rizzatto. Namnet "Dapertutto" kommer från en  karaktär, delvis trollkarl och delvis djävul från "The Tales of Hoffmann", Offenbachs opera. Bordet är designat för att obemärkt smyga sig in "överallt", i varje miljö.

b
Mambo-soffan - designad av Lorenza Bozzoli. Foto: Fabrizio Bergamo, styling:Candida Zanelli

Mambo-soffan - designad av Lorenza Bozzoli Denna modulära soffa är med sin svängda form inspirerad av den berömda karibiska dansen. 

b
Hillary. Foto: Fabrizio Bergamo, styling:Candida Zanelli

Hillary-stolen, designad av Richard Hutten är namngiven efter Lara Crofts betjänt i Tomb Raider.

Hyllan Shaker är designad av Stefano Giovannoni. Hyllfamiljen finns i olika storlekar och hjulen i metall som karakteriserar soffan avslutar hyllans snidade ben, vilket gör det möjligt att flytta möbeln. Shaker-konsolen är tillverkad av körsbärsträ eller mattsvart lackerad trä.

b
Hyllan Shaker. Foto: Fabrizio Bergamo, styling:Candida Zanelli