En sammanslagning av arv - William Morris mönster hos Ekelunds Linneväveri

Nya mönster från William Morris. Foto: Petra Björstad

Ekelunds Linneväveri meddelar ett nytt licensavtal med William Morris, den engelske designern och poeten. Detta partnerskap sammanför två ikoniska arv: Morris unika, naturinspirerade mönster och Ekelunds långa tradition av hög kvalitet och hantverk. Kollektionen kommer att erbjuda färg- och mönsterrika textilier där fokus ligger på hantverket, designade för att hålla i generationer framöver.

Den nya kollektionen presenterar vävda textilier med Morris karakteristiska mönster, vars detaljer har noggrant återskapats för att hylla Morris konstnärliga vision. Den omfattar fem unika mönster tillgängliga i olika storlekar och produkter som stora dukar, löpare, kökshanddukar, plädar och kuddfodral. Varje produkt är utformad inte bara för att vara estetiskt tilltalande utan också för att garantera högsta kvalitet och hållbarhet över tid.

b
Foto: Petra Björstad

Martina Dagborn, marknadsansvarig på Ekelunds Linneväveri, uttrycker företagets ambition med licensavtalet: "Ett av våra huvudmål med William Morris-mönstren är att förena det svenska och engelska arvet för att skapa textilier som kombinerar skönhet med enastående kvalitet." Hon fortsätter: "Att använda dessa vackra textilier vid måltider förhöjer inte bara upplevelsen visuellt utan skapar också en atmosfär som förstärker hela måltiden."

Alla produktbilder i kollektionen är fotograferade i det natursköna Horred, nära Ekelunds väveri, som har 100% produktion i Sverige och är GOTS-certifierade. Företaget är stolt över sin globala närvaro och sitt engagemang för den svenska designtraditionen. Designfilosofin fokuserar på att skapa inspirerande och tidlösa mönster som förmedlar en känsla av hemlängtan, både för dagens och framtidens generationer.

b
Foto: Petra Björstad

Textilierna med Morris-mönster kommer att lanseras internationellt, vilket ger både älskare av svensk textilkonst och beundrare av Morris arv möjlighet att berika sina hem med dessa tidlösa verk. Ekelunds Linneväveri ser fram emot att fortsätta att föra traditionen av kvalitet och design vidare, i linje med William Morris vision om hållbara och vackra produkter.