Designlinjerna Ego och Atelier formar köksmiljön med lösningar som kan anpassas efter både inredningsstil och praktiska behov.
Som ett centralt element som definierar rummet skapar köksön ett flexibelt område som kombinerar funktion och social samvaro.
Abimis möter denna trend och moderna livsstilsbehov med Ego och Atelier, de två huvuddesignlinjerna som är helt tillverkade i AISI 304 rostfritt stål – ett hållbart, antibakteriellt och hygieniskt material som är lämpligt för kontakt med mat. Båda modellerna kan anpassas vad gäller storlek, ytbehandling och layout. Ego, designad av Alberto Torsello, kännetecknas av rundade former, medan Atelier har en geometrisk, avskalad design. Båda linjerna visar företagets tekniska tillvägagångssätt för att skapa högpresterande kökslösningar för hemmiljö.
Ego-linjen, i sin köksökonfiguration, har valts för två olika projekt i Paris och Rom och visar designens anpassningsbarhet samt rostfritt ståls egenskaper.
I Paris finns en klassiskt inspirerad lägenhet med antika möbler, fiskbensparkett, jugendfönster och dekorativa lister som bakgrund för Torsellos design, inspirerad av 1950-talet. Köket har en yta orbitally polishad för hand med rundade, ton-i-ton-handtag. Layouten inkluderar en enkelho-sink svetsad i ett fogfritt bänkskiva med upphöjd kant mot dropp, induktionshäll, fläkt, ugn, lådor, skåp med gångjärnsdörrar och rymliga utdragsenheter.
I Rom finns ett industristil-inrett hem med betongliknande golv och väggar samt en neutral färgpalett som ramar in Ego-linjen. Köket är placerat både som fristående ö och längs väggen, med höga skåp som innehåller dubbelugn, fryslådor och vinkyl. Den centrala ön, orbitally polishad för hand med rostfria handtag, har induktionshäll, utdragbar elkolumn, utdragslådor och rundade skåp för enklare rengöring samt skåp med gångjärnsdörrar för förvaring.
Den orbitally polishade ytan med rundade, ton-i-ton-handtag används även i en privat villa i Napa Valley, bland kullar och vingårdar, i en modern tolkning av en amerikansk farm. Det öppna köket inkluderar en köksö med integrerad diskho, förvaringsskåp med tysta gångjärnsdörrar (honeycomb aluminiumstruktur) och en nedfälld ergonomisk sockel. Längs bakväggen finns en block med häll, professionell fläkt och utdragbar bänkskiva, alla specialtillverkade av Abimis.
Atelier-linjen finns installerad på Palazzo Segreti, ett boutiquehotell i centrala Milano. I det rymliga köket, tillgängligt för gäster, evenemang eller showcooking, består köksön av en integrerad diskho, gashäll, ugn, rymliga utdragslådor och skåp med raka dörrar utan handtag, med orbitally polishad yta i rostfritt stål. Materialet kompletterar byggnadens historiska element, inklusive vitbehandlade tegelväggar, valvöppningar och ekparkettgolv.