Driade följer inte nån fyrkantig box

Foto: Delfino Sisto Legnani , Marco Cappeletti
Foto: Delfino Sisto Legnani , Marco Cappeletti
Foto: Delfino Sisto Legnani , Marco Cappeletti
Foto: Delfino Sisto Legnani , Marco Cappeletti

I samband med Furniture Show Driade har det prestigefyllda milanesiska företaget som skrivit sin historia i över femtio år nu valt att samarbeta med tre av de största internationella arkitekterna.

De har bland annat valt att samarbeta med konstnärliga chefen Fabio Novembre, Bjarke Ingels, grundare av BIG och Michel Rojkind från Rojkind Arquitectos, för att utöka den omfattande sortimentet av märkesdesignerna.

Michel Rojkind, Starchitect. Mexico City.

"Vi har designat WireFlow som skapar en mjuk, flexibel struktur som framkallar enkla, linjer med särskild uppmärksamhet ägnad åt ergonomi och komfort. Avsikten med utformningen av metallramen är att skapa en kontinuerlig organisk geometri längs en väg som liknar den energi som strömmar genom hela kroppen ", förklarar Michel Rojkind. Chaiselongen fortsätter att drömma.

BIG (Bjarke Ingels Group), Starchitects. Köpenhamn, New York, London.

"Vi tror att för att möta dagens utmaningar kan arkitekturen lönsamt gå in i ett fält som i stor utsträckning förblivit outforskad. En pragmatisk utopisk arkitektur som är långt ifrån den fossiliserande pragmatismen av tråkiga former och från de naiva utopiska idéerna om digital formalism ", understryker Bjarke Ingels. Deras bokhylla är en magisk, öppen plats för att samla dina egna eviga manier och dagliga vanor.

Novembre Studio. Milan.

"En hyllning till det italienska geniet Aldus Manutius, som spred kultur på 1500-talet genom att uppfinna den tryckta boken", säger Fabio Novembre. Som bärare av monterade element, halvvägs mellan en fåtölj och arkitektur, för att indikera färdriktningen för Driade under de närmaste åren.