Kasthalls blandade familj

foto Kasthall
foto: Kasthall

Kasthall lanserar Melange Family, ett helt nytt koncept för offentliga miljöer. Häggå Melange, Loop Melange och Macro Melange är tre mattor som, var och en med egen karaktär, blir en samspelt familj tack vare den garnkvalité som väver dem samman och har givit upphov till det gemensamma namnet – Melange.

Melange Family är utvecklad av Kasthall Design Studio för olika typer av offentliga miljöer. Mattorna i Melange Family har alla sin egen personlighet och klarar sig utmärkt på egen hand, men likt en familj är de även starka tillsammans.

Kasthalls kollektion för 2019 Soul of Nature, där Melange Family ingår, är en hyllning till naturen och dess förmåga att skapa oväntade färgpaletter och häpnadsväckande kombinationer som kittlar sinnena och fantasin. De utvecklade färgställningarna i Melange Family består av behagliga och mjuka färger och hämtar sin inspiration från medelhavets matkultur och torra men frodiga och bördiga landskap.

Den vävda Häggå Melange med slät karaktär och mångsidighet utgör den perfekta grunden för ett valt rum, med hög slitstyrka och mjuk ruffighet. Den tuftade bouclémattan Loop Melange har större loopar och en lugglik accentram runt om. Med en överlägsen slitstyrka och möjligheten att tillverka i nästan vilken geometrisk form som helst gör Loop till en användbar och flexibel matta i offentliga och privata sammanhang. Häggå och Loop finns i 20 färgalternativ. Macro Melange är en elegant vävd heltäckningsmatta med tät ulltextur som med dess akustiska kvalitéer och breda urval av 22 färger gör den idealisk för offentliga rum. Med melangen som gemensamt DNA skapas struktur- och kombinationsmöjligheter som gör att offentliga miljöer kan hållas samman.