Trendspaning del2

Nya Dot är en skön sittmodul, designad av Mattias Stenberg. I David designs färgstarka monter visades hur Dot med Pirelliband kunde byggas ihop till långa varierade system men också stå fritt. Ryggstöd i två bredder. På väggen Marigold och en nya smarta spegeln Newton, framtagen genom trolleri tillsammans med unga Bonpart från Wien
Marigold betyder ringblomma och signalerar kreativitet. Hos David design visades Claeson Koivisto Runes nya design, en serie små bord och armaturer för vägg eller tak i fem former och med det vackra namnet Marigold.
Designer Johanna Haglund visar en härlig trave stolar hos Design Of, ett stilleben i beige, grått, vitt och svart. Till stolen finns också en dyna. Den tidlösa, minimalistiska designen i solitt stål går igen i en rad hyllor och andra möbler för förvaring hos Design Of.
Ensam och lite ängslig såg Tom Dixons S-stol ut. Den produceras alltjämt av Cappellini. Nytt var säkert klädseln med fårskinn utanpå stålställningen.
My Ring hos Johanson design är en ny, lättplacerad pall i textil av Färg & Blanche. En metallring skapar illusionen av åtdragen midja. Pallen kan göras mer eller mindre lekfull beroende på valet av färg på textil och metallring. Personlighet utlovas!
Med designerna Böttcher-Kayser har Johanson design tagit fram systemet Bail med stora variationsmöjligheter för kontor, receptioner, kanske hemma. Soffor, stolar och bänkar, med höga eller låga ryggar och alla på slädstativ. I en modell med hög rygg samtalar här Kayser och Böttcher från Berlin.

Text Sylvia Hardwick                 Foton Sylvia Hardwick och Annika Silver       

 

På Stockholm Furniture & Light Fair kunde några trender urskiljas, men det var samtidigt en väldig blandning av stilar, material och färger. En hel del återlanseringar var på plats med nya tyger, något praktiskt tillägg och variationer av tidigare modeller. Vi såg mycket ljust trä, smarta soff- och kontorssystem, mycket vita möbeltyger bland roströda och en del innovativ belysning. Intressant var även att se att renoveringen av Nationalmuseum i Stockholm var ursprunget till både möbler och belysning.