Hem lanserar Vienna Throw av Arthur Arbesser

Foto: Hem
Foto: Hem
Foto: Hem

Under Stockholm Design Week 2018 lanserade det svenska designvarumärket Hem Vienna Throw, av den österrikiska modedesignern Arthur Arbesser. Med sin fjärde filtdesign för Hem återvänder Arthur Arbesser till sitt ursprung och hämtar inspiration från Wiens designhistoria.

Vienna Throws mönster har sitt ursprung från tidigt 1900-tal och den österrikiska arkitekten Josef Hoffman och hans enormt inflytelserika design för Wien-baserade produktionskooperativet för konsthantverk Wiener Werkstätte. Nyheten är vävd av hundra procent ull från Nya Zeeland och finns tillgänglig i tre färgkombinationer: en mörk djuphavsgrön och svart, en krämvit och svart samt en färgrik mandarin och pastellrosa.

– Wien, staden där jag växte upp, har alltid haft ett stort inflytande på mina kreativa val. Jag beundrar hur en viss typ av stringens, disciplin och tydliga, precisa linjer ofta blandas med ljusa, mjuka och bekväma element. Verk av moderna Wienare är mycket viktiga, de har inte för många detaljer eller slående element. Formspråken hos Koloman Moser och Josef Hoffman, pionjärerna i Wiener Werkstätte, återspeglas ofta i min egen design. Men jag lägger alltid till en lekfull, glad komponent som vanligtvis återkommer som en accentfärg. Plädarna jag designade för Hem återspeglar verkligen min kreativa vision – geometriska, tidlösa mönster som är utformade i noggrant valda färgkompositioner, berättar Arthur Arbesser, formgivare av Vienna Throw. 

OM ARTHUR ARBESSER
Hemstaden Wien, dess historia och kultur har haft stort inflytande på Arthur Arbessers arbete och formspråk. Under 2013 lanserade Arbesser sitt eget modevarumärke för damer, vars formspråk han själv beskriver som sofistikerad men energifylld. Med sin examen från Central Saint Martins i London är han en av våra mest lovande unga designers inom mode idag.