Diplomat x Minimarket

Foto: Diplomat

Diplomat lanserar ett exklusivt samarbete med designtrion Minimarket som formger
en ytterdörr med karaktär. Resultatet är ett unikt möte mellan svensk design och funktion, hantverk och formgivning, trä och metall - en inredningsdetalj med ett modeperspektiv.

”Vi presenterar vårt allra första designsamarbete, som vi närmat oss med förväntansfulla, nyförälskade steg. Under våren har dörren tagit sin form och den kommer att finnas till försäljning
hos våra återförsäljare i begränsad upplaga hösten 2018. Ett unikt möte mellan svensk formgivning och hantverk”, säger Mariette Lindsjö, Marketing and Innovation Director på Inwido Sverige, där Diplomat är en del av Inwido-koncernen.

Diplomat erbjuder dörrar, såväl standard som specialtillverkade dörrar, som sticker ut och passar
in, anpassade efter önskemål. Dörrarna tillverkas i en fabrik i småländska Bankeryd. Med samarbetet ges design- och modemedvetna en unik chans att få en dörr utöver det vanliga. Dörren som Minimarket har formgett har grafiska detaljer i mässing, vilket ger ett både stilfullt och lekfullt uttryck med den mörkt gröna, matta färgen mot de blanka metallinslagen.
(Bild på Minmarket-dörren finns tillgänglig från den 25 maj på Trendgruppen PRs bildbank)

”Vi är otroligt glada och stolta över samarbetet med Minimarket. Dörren är en bortglömd inredningsdetalj som kan visa personlighet och berätta något om vem du är, så modevärlden och vår dörrvärld är mycket närmare än vad man kanske tror”, berättar Mariette Lindsjö.

Minimarket, som består av systrarna Sofie, Pernilla och Jennifer Elvestedt, har absolut känsla för kvalitet och stilsäker formgivning inom print-, mode- och industridesign. Trion har tidigare gjort designsamarbeten för bland annat Rörstrand och Alcro och de rör sig världsvant på såväl inrednings- som modescenen.

”En dörr är symbolisk, den skapar förväntningar och väcker frågor. Det har varit kul att utgå från mer ”poetiska" frågor och kombinera dem med produktionstekniska aspekter gällande klassiskt hantverk. Hur mycket kan man påverka gränserna inom hantverket av dörrar? Ytterdörren går man igenom många gånger i sitt liv, det är kul att göra det till en bra upplevelse”, säger Jennifer Elvestedt.

Diplomats fabrik har tillsammans med Minimarket arbetat fram en dörr som håller i kvalitet utan att ge vika på design. Samarbetet framhäver det allra skickligaste hantverket hos Diplomat, samtidigt som dörren speglar Minimarkets karaktäristiska lekfulla och eleganta formgivning.

”Det är en krock mellan trä och metall, ett hantverk som bjuder på mer än ett lager och som för tankarna till Art déco”, säger Pernilla Elvestedt.