Ramy Fischler utsedd till "Årets Designer"

Maksoud Plaza. Kredit: RF Studio - Ramy Fischler - Studio
RF Studio - belgiska formgivaren Ramy Fischler -
Privatlägenhet Colombie. Kredit: Studio Ramy Fischler
Atrium Infime, Kredit: Studio Ramy Fischler
Kommunal bespisningslokal. Kredit: Studio Ramy Fischler, Foto: JR

Med varje ny upplaga utser franska MAISON & OBJET PARIS en ”Årets Designer” för att hedra ett av de mest framstående namnen inom arkitektur och inredning världen över.

MAISON & OBJET PARIS har valt att fira den talangfulla formgivaren belgiska Ramy Fischler i september 2018.

Ramy Fischler har en besatthet: att aldrig upprepa sig själv. Han fick smak på experiment när han började studera design på ENSCI-Les Ateliers i Paris, där han tog examen 2004, för att sedan utveckla sina koncepter vidare med partnern Patrick Jouin.

Under de efterföljande åren höll han på att utforska formgivningens alla tänkbara uttryck. Det resulterade så småningom i etablering av en egen designstudio år 2011.

Det var då att han började utveckla sin egen speciella inriktning. I stället för att fokusera på de formella aspekterna av utrymmes- eller produktdesign föredrar Ramy Fischler idag att ställa främst frågan om funktionens värde.

Det gäller, säger Fischler, att förutse morgondagens former, definiera orsaker och användningen av varje projekt, visualisera miljön där en del bör vara verkningsfull.

Detta utgör det preliminära steget i hans kreativa process. För Ramy Fischler måste design vara meningsfullt.

Fiktion och samverkande arbete utgör två tvillingpelare i Fischlers kreativa process.

För den kommande upplagan av Maison & Objet har Ramy Fischler valt att rikta fokus på mångfalden i aktiviteter och projekt som utförs av hans studio från dag till dag, vilket ger besökarna en chans att fånga designkonstnärens visionära och holistiska tillvägagångssätt. Det är nämligen mycket mer än en ackumulering av objekt och projekt.

Källa: MAISON&OBJET PARIS