Framtidsvisioner i belgiskt kongresscenter

I Mons, Belgien ligger det nya kongresscentret Mons International Congress Xperience, (MICX). Kongresscentret är en viktig del av den urbana utvecklingen i staden, designad av Daniel Libeskind.

Ekonomisk förnyelse

Mons International Congress Xperience består utav tre salonger med en sammanlagd kapacitet av 800 sittplatser. Byggnaden öppnade officiellt i januari.

Byggnaden är tänkt att statuera som ett arkitektoniskt landmärke och ska stå för en viktig del i en plan av ekonomisk förnyelse, samtidigt som Cultural Capital of Europe 2015 kickar igång. Mons International Congress Xperience ska förkroppsliga kopplingen mellan det gamla och det nya.

Centrumet är på 12 500 kvadratmeter ska illustrera kontrasten mellan olika geometriska former.

”Tangram”

Mons International Congress Xperience har tre salonger, som alla är i olika storlekar, från: 500, 200 och 100 platser. Var salong är utrustad med orangea säten – ”Tangram.” Även dessa utformade av Daniel Libeskind, för Poltrona Frau Contract.

”Tangram” ska illustrera ett nytt sittkoncept som ska kombinera de funktionella kraven som krävs i salar och för längre event, men också med kvaliteten och bekvämligheten av en fåtölj.

Källa: Poltrona Frau Group