Konst med Stockholm som bas

Absolut Art inleder ett samarbete med graffitikonstnären Oliw87 och den multidisciplinära konstnären Eva Beierheimer.

Gemensamt för dem är att de valt att ha Stockholm som bas.

– Vi är oerhört glada över att ha knutit dessa båda konstnärer till oss. Båda är internationellt erkända konstnärer, som har valt att arbeta i Sverige. Det stämmer bra överens med Absolut Arts verksamhet som är sprungen ur den skandinaviska kulturen, men har en internationell publik, säger Nahema Mehta, grundare av Absolut Art.

Oliw87

Oliw87 började med graffiti i början på 2000-talet och arbetar idag både med gatukonst och måleri.  Serien Chanel or die, började som ett socialt experiment på gatan, men resulterade i en serie motiv som är en blandning mellan lyx och smutsig graffiti.

– Jag ville undersöka hur människor i mer fashionabla kvarter reagerade på gatukonst som de också kunde relatera till, säger Oliw87.

Eva Beierheimer

Den österrikiska konstnären Eva Beierheimer föddes i Graz år 1979 men bor och verkar idag i Stockholm. Genom att undersöka former, strukturer och material skapar hon abstrakta mönster i olika discipliner. Skulptur, installation, tryck och fotografi är några av de olika konstformer som hon arbetar i.

www.absolutart.com