Ergonomi prisas i German Design Award 2018

Stolsfamiljen Collection S från Kinnarps har blivit vinnare av German Design Award 2018.

– German Design Award är ett mycket prestigefyllt pris som vi är mycket hedrade och glada att få ta emot för Collection S. En stolsfamilj av högsta kvalitet, från vårt premiummärke MartinStoll, som erbjuder pålitliga lösningar för de mest exklusiva arbetsmiljöerna. Vi tackar den kunniga juryn för att de uppmärksammar vårt designarbete där målet var att kombinera design, komfort och toppkvalitet på bästa möjliga sätt säger Elisabeth Slunge Director Global Range & Communications på Kinnarps.

– Stolsfamiljen Collection S är rotat i arvet från varumärket och består av arbetsstolar, fåtöljer och mötesstolar med en mängd olika funktioner. Gemensamt för dem alla är den höga kvalitetsnivån och designuttrycket. Kännetecknande för stolarna är de omsorgsfullt utvalda materialen och hantverksskickligheten som är perfekt lämpade för chefsmiljöer förklarar Martin Rau International Product Manager för MartinStoll.

I år kom det in över 5 000 bidrag till German Design Award. En utmärkelse som ställer högsta krav när det gäller att utse sina prisvinnare. I urvalsprocessen inbjuder en panel av experter från German Design Council endast de produkter att delta i tävlingen som skiljer sig från övriga konkurrenter tack vare sin höga designkvalitet.

– Stolsfamiljen Collection S från MartinStoll är baserad på en sofistikerad prestanda med utmärkt ergonomisk funktionalitet, hög kvalitet och hållbarhet. Där arv och hantverk möter den moderna ljusa och skulpturliknande designen. En serie skapad för att passa perfekt in i det moderna avancerade arbetslivet förklarar designers bakom Collection S Michael Lammel och Markus Heller från NOA Intelligent Design.

www.kinnarps.se